Vatan Partisi'nden eylem yapan Sıhhiye esnafına destek: Esnaftan belediyeye sert tepki

Çankaya Belediyesi, Sıhhiye'deki Yenişehir pazar yeri alanına anıt dikileceği gerekçesiyle esnafın alanı tahliye etmesini istedi. Karara hem esnaf hem de vatandaşlar tepki gösterdi. Esnaf, "Bir iktidar hayalleri vardı. Artık bizden oy alamazlar" dedi. Esnafa destek Vatan Partisi'nden geldi.

Belediye kapatmaya gerekçe olarak pazar alanına salgın sürecinde hayatını kaybeden sağlıkçılar için anıt dikileceğini belirtti. Belediyeden yapılan açıklamada, Cevizlidere ve Mustafa Kemal Mahallelerine iki pazar açılacağı belirtildi. Açıklamada, sebze meyve pazarının buraya taşınacağı ifade edildi.

Kıyafet kısmının yer aldığı pazarın ise 100'üncü Yıl İşçi Blokları yerine alınacağı belirtildi. Ancak esnaf vatandaşın ulaşımda daha yakın Sıhhiye'deki alandan gitmek istemiyor.

Karara, ekmek teknesini korumak isteyen esnaftan tepki gecikmedi. Esnaf, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a sert tepki gösterdi.

Esnafa destek Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Çankaya İlçe Başkanı Emre Can ve beraberindeki heyet pazar esnafını tek tek ziyaret etti. İlçe Başkanı, esnafın ekmek teknesine yapılan bu hukuksuz karardan vazgeçilmesi gerektiğini belirtti:

- Pazarın kapatılmasına hem esnaf hem de vatandaş tepkili. Esnaflar önümüzdeki hafta Büyükşehir belediyesine yürüyüş düzenleyecek.

İlçe Başkanı Emre Can, esnafların düzenleyeceği büyük yürüyüşe Vatan Partisi'nin de destek vereceğini belirtti.

# Ankara # Çankaya Belediyesi # Mansur Yavaş # Vatan Partisi Çankaya İlçe Başkanı