Eljif Elmas Leipzig'e Transfer Oldu! Fenerbahçe'nin de Kasasına Para Girecek

Geçtiğimiz yıllarda 2 sezon Fenerbahçe'de de forma giyen, daha sonrasında Napoli'de başarılı bir performans ortaya koyan Kuzey Makedonyalı futbolcu Eljif Elmas, Bundesliga ekiplerinden Leipzig'e transfer oldu. Bu transferden, Fenerbahçe'nin de azami 1,5 milyon avro bonus elde etme imkanı bulunuyor.

Eljif Elmas Leipzig'e Transfer Oldu! Fenerbahçe'nin de Kasasına Para Girecek

Almanya Bundesliga ekiplerinden Leipzig, önemli bir transfere imza attı. Leipzig, 2017-2019 yılları arasında Fenerbahçe'de de oynayan ve daha sonrasında Napoli'ye transfer olarak başarılı bir performans ortaya koyan, Kuzey Makedonyalı orta saha futbolcusu Eljif Elmas'ı kadrosuna kattı.

Leipzig'den yapılan açıklamada, "Eljif Elmas, 1 Ocak 2024'te Napoli'den RB Leipzig'e taşınıyor. 24 yaşındaki oyuncu, Haziran 2028'e kadar dört buçuk yıllık uzun vadeli bir sözleşmeyle Leipzig'de 6 numaralı formayla sahada olacak." bilgisi verildi. Eljif Elmas'ın, 2 Ocak itibarıyla takımla birlikte antrenmanlara çıkacağı bildirildi.

2 sezon Fenerbahçe'de forma giyen Elmas, Napoli'nin 2022-23 İtalya Serie A şampiyonluğunu kazanmasına da katkı sağlamıştı.

Bu transferden, Fenerbahçe'nin de azami 1,5 milyon avro bonus elde etme imkanı bulunuyor. Sarı-lacivertli kulüpten 2019 yılında yapılan açıklamada, "Napoli tarafından futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak kulübümüzün azami 1,5 milyon avro bonus elde etme imkanı bulunmaktadır." ifadesi yer almıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# eljif elmas # Napoli # leipzig # fenerbahçe # transfer