Hunt-Lenox küresi türünün en eski örneği! Üzerinde tarihin izleri saklı

Hunt-Lenox küresi, 16.yüzyıl hakkında bize muazzam bilgiler sunuyor. Hunt-Lenox küresi, tarihçileri, coğrafyacıları ve benzer şekilde ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor.

Hunt-Lenox küresi türünün en eski örneği! Üzerinde tarihin izleri saklı
Hunt-Lenox küresi türünün en eski örneği! Üzerinde tarihin izleri saklı

Hunt-Lenox küresi, kartografik zamanda (kabartma haritaları ya da tarihi haritaları günümüz diline yani üç boyutlu haritaya çeviren bilim dalına kartografya denir.) kendine özgü değeri ile paha biçilemez özelliklere sahip ve günümüzde de çok değerli bir tarihi eserdir. Hayatta kalmış en eski ikinci karasal küre olarak, 16. yüzyılın başlarında oluşturulması zamanındaki dünyanın coğrafi anlayışına dair paha biçilmez bilgiler sunuyor. Bu küreyi daha da merak uyandıran şey, Hunt-Lenox küresi, coğrafi özelliklerin tasvirinin ötesinde, girift detayları ve esrarengiz sembolleriyle büyülüyor.

en eski küre

Hunt-Lenox küresi üzerinde, "burada ejderhalar olsun" anlamına gelen Latince "HC SVNT DRACONES" yani "İşte Ejderhalar" ifadesi vardır. Ortaçağ haritacılığında haritacılar, keşfedilmemiş veya tehlikeli bölgeleri işaretlemek için bu tür ifadeleri kullandılar ve efsanevi canavarlar ve keşfedilmemiş harikalarla maceracı ruhların hayal gücünü ateşlediler. Bugün, bu değerli yerküre, tarihçileri, coğrafyacıları ve benzer şekilde ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor. Dünyayı prestijli bir kurumda korumak, bilim adamlarının ve halkın onun tarihsel önemine hayran kalmasına ve modern anlayışımızı şekillendiren dünyanın ilk vizyonları üzerinde kafa yormasına olanak tanır.

# tarih # yerküre # yüzyıl # tarihçi # coğrafyacı # tarihi eser # harita # zamanı