Ethem Sancak: "Futbol mazlumların Batı'ya kafa tutma aracı oldu"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak Ulusal Kanal'da yayınlanan Yeni Ufuklar programına katıldı. Sancak Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Asya ülkelerinin nasıl başarı gösterdiğine dair açıklamalarda bulundu.

Şule Perinçek'in sunduğu Yeni Ufuklar programında bu hafta Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda Fas'ın Dünya üçüncüsü olması, Asya ülkelerinin kupadaki başarıları ve futbolun tarihi ele alındı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak konuya dair açıklamalarda bulundu. 

"BEŞİKTAŞ'IN TARİHİNDE MİLLİ MÜCADELE RUHU VAR"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, Beşiktaş'ın Milli Mücadele ruhu taşıdığını vurguladı:

- Beşiktaş Cumhuriyet'e sahip çıkanların oturduğu bir semt. Cumhuriyet'in semti Beşiktaş. Sadece Cumhuriyet'in değil mesela, denizlere hakim olan Barbaros'un semtidir Beşiktaş. Beşiktaş'ın tarihinde de Milli Mücadele ruhu var.

"BATILILAR PETROLÜ HAM BİR ŞEKİLDE ARAPLARDAN ÇALDILAR"

Sancak Batı'nın sömürgeci politikalarına dair şu açıklamalarda bulundu:

- Batılıların çekemedikleri şey şu; petrol o topraklarda çıktı, bunlar petrolü ham bir şekilde çaldılar. İngilizler, Amerikalılar o zenginlikleri çaldılar. Arap uluslarının o içindeki milliyetçi liderler, kendi zenginliklerine sahip çıkmaya başladılar. Bu zenginle de ülkelerini geliştirmek için kullanıyorlar. Şimdi Belçika'da elmas madeni var mı? Belçikalılar Kongo'nun elmaslarını çalmak için Konguluları kölelileştirdi. O üzernde ot bitmeyen Belçika elmas merkezi oldu.

Sancak medeniyetin Asya'ya kaydığını ve küreselleşmenin sonuna gelindiğini vurguladı.

 "FUTBOL EMPERYALİZMİN İNSANLARI UYUŞTURDUĞU BİR SPOR OLMAKTAN ÇIKTI"

- Futbol, emperyalizmin insanları uyuşturduğu bir spor olmaktan çıktı. Tam tersine uyanış içinde olan mazlum milletlerin, Batı'ya ve emperyalizme karşı kafa tuttuğu bir spor haline geldi. Dünya Kupasını da bir Batı ülkesi almadı. Arjantin aldı.

"ARTIK İNSAN ÜRETTİĞİNDEN FAZLA TÜKETEN HAYVAN OLMAK İSTEMİYOR"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak kapitalist sistemin miadını doldurduğunu ifade etti:

- İnsanlık Doğu felsefesinde kutsaldır, Allah'ın halifesidir, her şeyin öznesidir. Kapitalizmde insan ürettiğinden fazlasını tüketen bir hayvandır. Kapitalizm insanı hayvanlaştırıyor, bu sistem miadını doldurdu.

# Yeni Ufuklar