''Macron Ukrayna'da 50'den fazla yüksek rütbeli subayı ölüme terk etti''

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Rus ordusu tarafından kontrol altına alınan Mariupol'de Azovstal çelik fabrikasında 50'den fazla yüksek rütbeli Fransız subayının Macron tarafından NATO ve ABD uğruna ölüme terk edildiğini açıkladı.

Uzun zamandır dünya kamuoyunun merak ettiği Mariupol'daki fabrika direnişinin nedeni ortaya çıktı.

Rusya bu sabah Mariupol kentinin kontrolünün ele geçirildiğini duyurmuştu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ise kendilerine gelen çok önemli bilgiyi kamuoyuyla paylaştı. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınında Rus ordusu tarafından kontrol altına alınan Mariupol'de bir çelik fabrikasında 50'den fazla yüksek rütbeli Fransız subayının Macron tarafından ölüme terk edildiğini açıkladı.

Doğu Perinçek'in açıklamasının tamamı şu şekilde:

- Şu anda bize gelmiş olan çok önemli bir bilgiyi gecikmeden dünya kamuoyuna, Fransız halkına ve Türk milletine açıklamayı zorunlu bulduk. Bu bilgiyi Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı saat 11.00'de yarın yani cuma günü Ankara'da genel merkezimizde bir basın toplantısı olarak daha etraflı bir şekilde açıklayacak. Fakat zaman kaybetmemek açısından önemi nedeniyle bu akşamdan duyurmaya başlıyoruz.
- Fransız Cumhurbaşkaın Macron, Ukrayna'da Mariupol kentinde 50'den fazla yüksek rütbeli Fransız subayını ölüme terk etmiş durumdadır. Ve bunu gizleyemeyecektir. Neden, çünkü birkaç gün içerisinde o subaylar ya öldürülecek ya da esir olacaklardır. O nedenle bunu Macron'un gizleme şansı bulunmuyor. Kaynağımız son derece güvenilir kaynaklardır, Rus devletidir.
- Mariupol'de Azovstal çelik metalürji fabrikasında 50'den fazla Fransız subay sığınakta. Rus silahlı güçleri Azovstal çelik metalürji fabrikasını kuşatmış durumda. Rus ordusu teslim olmalarını veya Fransız subaylarını buradan kaçmaları için güvenli koridor bırakmayı önerdi fakat Paris'ten, Macron'dan gelen emir nedeniyle Fransız subaylar oradan kaçmıyorlar, kuşatılmış durumdalar ve bütün dünya kamuoyu tanık olacak birkaç gün içerisinde, belki de saatler içerisinde Fransız subayların oradan ya ölüsü çıkacak ya da esir olarak ellerini başlarının üzerine koyup Rus silahlı kuvvetlerine teslim olacaklar.
- Bu arada NATO ve Fransız askeri güçleri birkaç helikopterle kurtarma operasyonu yaptı. Bir helikopterleri düşürüldü ve bu helikopterin içindeki 2 Fransız dış istihbarat görevlisi de hayatını kaybetti. Bunları Fransız halkına duyuruyoruz. Fransız halkı şüphesiz değerlendirecektir. Macron'un Ukrayna'ya NATO ve Amerikan emperyalizmi uğruna Fransız subaylar göndermesinin sonuçlarını Fransız halkı yaşayacaktır.
# abd # rusya # Ukrayna # vatan partisi # fransa # Doğu Perinçek # nato # Macron # Ulusal # Vatan # rus # son # Partisi # kanal # mariupol # azovstal