Atlantik'in gizlediği Le Pen gerçeği

Fransa’nın Cumhurbaşkanı adayı Le Pen Atlantik basını tarafından sürekli "ırkçı" olmakla suçlanıyor. Ancak gerçek öyle değil. Irkçılığa karşı olduğunu vurgulayan Le Pen, bu konuda kendi babasına bile acımadı. Marine Le Pen, 2015 yılında parti kurucusu olan babası ile bilikte çok sayıda yöneticiyi ırkçılık yaptıkları gerekçesiyle partiden ihraç etti. Le Pen hakkında uzun yıllar önceki yalanları gündeme getiren Atlantik basını bu gerçeğin üzerini ise ısrarla örtmek istiyor.

Türkiye karşıtı Emanuele Macron'a karşı yarışan ve Asya ile iş birliği mesajları veren Le Pen 'İslam düşmanı', 'ırkçı' ve 'başörtüsü yasakçısı' olmakla suçlandı.

Her fırsatta ırkçılığa karşı olduğunu vurgulayan Ulusal Birlik Partisi Lideri, Atlantik basını gizlemeye çalışsa da bu konuda kendi babasına bile acımadı.

Marine Le Pen, 2015 yılında ırkçı yaklaşımı ve sözleri nedeniyle kurucu olan babası Jean Le Pen’i partisinden ihraç etti.

2015 yılındaki bir konuşmasında 2. Dünya Savaşı'nda Alman ordusunun Yahudileri fırınlarda yakmasına atıfta bulunan Jean Le Pen, "Bir dahaki sefere fırını dolduralım" ifadelerini kullandı. Baba Le Pen en sert tepki o dönem de parti lideri olan kızı Marine Le Pen'den geldi.

"Sözlerinin kötü niyetli şekilde yorumlanacağını bilmesi gerekiyordu" açıklaması yapan Marine Le Pen, "siyaseten büyük hata yapmıştır" diyerek babasını partiden ihraç etti.

Le Pen yine o dönem babasına destek açıklaması yapan çok sayıda yönetici hakkında da ırkçı söylemleri nedeniyle ihraç kararı aldı.

Öte yandan Atlantik'in adayı Macron’a destek için bahane olarak İslam'ı öne sürenler, Macron’un İçişleri Bakanının ''Le Pen, İslam’a karşı fazla yumuşak!'' sözlerini de görmezden geliyor. İslam karşıtı olmadığını söyleyen Le Pen ise ısrarla Fransız Anayasası’nda yazan laiklikten yana olduğunu belirtiyor.

# türkiye # fransa # destek # asya # iş birliği # Macron # Ulusal # 2. dünya savaşı # ırkçılık # Atlantik # Partisi # yahudi # Le Pen # alman ordusu