Bakanlar çocuklarla bir araya geldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla şehit ve gazi çocuklarıyla bir araya geldi. Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak 10 yaşındaki Yağmur Sena Çeken'e devretti.

18 şehit ve gazi çocuğu, 23 Nisan dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığına davet edildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile şehit ve gazi çocukları ile buluştu, komutanlar çocuklarla tek tek sohbet etti.

Akar, 23 Nisan'ın dünyada çocuklara adanan ilk ve tek bayram olduğunu hatırlatarak, "23 Nisan, çocuklarımıza, gençlerimize verdiğimiz önemin en güzel göstergesidir." dedi.

Milli Savunma Bakanı, TSK'nın Türk milletinin bütünlüğü için verdiği mücadeleye dikkat çekti, şehit ve gazilerin milletimizin baş tacı olduğunu vurguladı.

"Biz şu anda burada otururken bile hudutlarımızda, karada, havada, denizde asker ağabeyleriniz nöbette, görevlerinin başında" diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise gelenek değişmedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu temsili olarak 10 yaşındaki Yağmur Sena Çeken'e devretti.

"Bugün bayram, bugün benim, bizim günümüz." diyerek konuşmasına başlayan Çeken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerini kuşaktan kuşağa taşıyacaklarını söyledi.

Mahmut Özer, hatıra fotoğrafı çektirdiği öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

# hulusi akar # tsk # milli # gazi # çocuk # türk # şehit # savunma # bakan # 23 Nisan # Mahmut Özer