Ankara'da gündem yoğun: Gözler Bakanlar Kurulu'nda

Bu hafta Ankara gündemi yoğun. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında 25 Nisan'da Bakanlar Kurulu toplanacak. Kurul'un gündeminde bayram tatili süresi, salgınla mücadele ve dış politikadaki gelişmeler yer alacak. Meclis'te ise kanun tekliflerinin görüşmeleri ve siyasi partilerin grup toplantıları yapılacak.

Ankara haftanın ilk gününe Bakanlar Kurulu toplantısı ile başlayacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kurul'un gündeminde Ramazan Bayramı tatilinin süresi ele alınacak.

Salgınla mücadelede en önemli gündem maddelerinden biri olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu'nun tavsiye niteliğindeki kararlarını sunacak. Maske zorunluluğunun kapalı alanlarda da kalkması bekleniyor.

Dış politikada önemli gündem maddelerinden biri olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'da başlattığı harekatla ilgili liderlerle görüşmelerini aktaracak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da diplomatik temaslarla ilgili Bakanlar Kurulu'na bilgi verecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine başlattığı Pençe-Kilit Harekatı da Bakanlar Kurulu'nda değerlendirilecek. Terörle mücadele gündemine ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sunum yapacak.

Meclis Genel Kurulu da haftalık çalışmasına 26 Nisan Salı günü başlayacak. Genel Kurul'da Ak Parti'nin, yaşlıların hayatın çeşitli alanlarında yaşadıkları sorunların araştırılması için verdiği önerge görüşülecek.

Önerge ile Türkiye'nin nüfusunun yaş gruplarına göre dağılımında yaşanan değişimin incelenmesi, fırsat alanlarının kapsamının ele alınması amaçlanıyor.

Genel Kurulda deniz salyası sorununun sebeplerinin araştırılması için hazırlanan rapor da ele alınacak.

Diğer yandan siyasi partilerin Meclis grup toplantıları da yapılacak. MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Salı günü grup toplantısında hitap edecek.

# sağlık # ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # mhp # bakanlar kurulu # milli # ramazan bayramı # nato # savunma # ramazan