Bakan Akar NATO'yu uyardı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Karadeniz’in stratejik rekabet alanına dönmemesi" için NATO üyesi ülkeleri uyardı. Akar, “maksadı ne olursa olsun Karadeniz’e yapılacak bir hareketin çok ciddi yansımaları olacağını” söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD'nin Almanya'daki Ramstein NATO Hava Savunma Üssü'nde düzenlenen, “ Ukrayna'ya Yönelik Savunma ve Güvenlik İstişare Grup Toplantısı”nın ardından Anadolu Ajansı’na açıklamalar yaptı. Akar, toplantıda Karadeniz’in stratejik rekabet alanına dönmemesi gerektiği politikasını aktardığını açıkladı.

Akar, Montrö Anlaşması’nın 19. Maddesi çerçevesinde boğazlardan bir geçiş olmadığını söyledi. Milli Savunma Bakanı, Karadeniz’deki başıboş mayınlar konusunda da bilgi verdi. Akar, İstanbul Boğazı’na ilave radar konulduğunu söyledi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar geçen ay, başıboş mayınların hedefinin Türkiye’yi tuzağa çekmek olduğunu ve NATO üyesi ülkelerin Karadeniz’e gelmek istediğini açıklamıştı. Akar, Almanya’daki toplantıda konuyu gündeme getirdi, Türkiye’nin mayınla mücadele kapasitesi yeterli olduğunun altını çizdi.

# istanbul # abd # türkiye # Ukrayna # hulusi akar # güvenlik # almanya # karadeniz # nato # savunma # Hulusi