Rusya yaptırımları kendilerini vurdu

Ruble ile ödeme yapmadığı için 27 Nisan'da gazı kesilen Bulgaristan'dan açıklama geldi. Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Karelya Ninova, Rus enerji devi Gazprom ile gaz temini konusunda müzakerelerin yeniden başlatılmasını talep etti. Öte yandan Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, en fazla yaptırımı uygulayan ekonomileri vuruyor. Rusya’daki faaliyetlerini askıya alan Mastercard 34 milyon, ABD’li McDonald’s ise 127 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

Rusya, ruble ile ödeme yapmadıkları için Polonya ve Bulgaristan'a doğal gaz tedariğini 27 Nisan'da durdurdu. Gazı kesilen Bulgaristan'dan yeni açıklama geldi.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı Karelya Ninova, Rus enerji devi Gazprom ile gaz temini konusunda müzakerelerin yeniden başlatılmasını talep ettiklerini söyledi.

Öte yandan Rusya’ya uygulanan yaptırımlar, en fazla yaptırımı uygulayan ekonomileri vuruyor.

Uluslararası ödeme sistemi Mastercard’ın yılın ilk çeyreğinde, Rusya’daki faaliyetlerini askıya alması ve müşterilerine bireysel olarak uygulanan uluslararası yaptırımlardan dolayı 34 milyon dolar kaybettiği açıklandı.

ABD’li fast food zinciri McDonald’s'ın ilk çeyrek raporuna göre ise, firma; Rusya ve Ukrayna’daki faaliyetlerini durdurması sonucunda 127 milyon dolar zarara uğradı.

# abd # rusya # Ukrayna # açıklama # ekonomi # dolar # bulgaristan # rus # Polonya # ruble # gazprom # MasterCard