Sığınmacılara saldıran ırkçı gruba dikkat

Sığınmacıları hedef alan ırkçı saldırılar tehlikeli boyutlara ulaştı. Öyle ki kendilerine "Ataman Kardeşliği" diyen grup, sosyal medyada sığınmacıları tehdit ediyor hatta Nazi sembolleri ile katliam çağrıları yapıyor. Her üyesine silah taşımayı zorunlu tutan grubun sloganı da ''Irkın için öldür!''...

Türkiye’deki sığınmacılara karşı nefret söylemleri sürüyor. Suriyeli ve Afgan sığınmacılar, ırkçı söylemlerle hedef alınıyor.

Bazı kesimler sığınmacılara karşı şiddet çağrıları yaparak halkı kışkırtmaya çalışıyor. Bu tür çağrı yapanlardan biri de ''Ataman Kardeşliği'' olarak adlandırılan grup.

Sosyal medya üzerinden sığınmacıları hedef alan paylaşımlarda bulunan grup Nazi sembolleri ile katliam çağrıları yapıyor.

Suriyeli sığınmacıların iş yerlerini basıp yaktığını ileri süren gruba sosyal medyada çoğunlukla Ukraynalı hesaplardan destek veriliyor. Grubun sloganı ise ''Irkın için öldür!''

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Grubun internet ortamında paylaştığı videolarda, bıçaklı saldırı için kamplarda eğitim aldıkları görülüyor.

Ataman Kardeşliği’nin doktrin metninde şiddetin gerekliliği, ırkçılığın lafla ve internet ortamında yapılmaması gerektiği anlatılıyor. Grup, ''ırkçı görüşler sokağa yansımadığı sürece asla başarılı olamaz'' diyerek şiddet çağrısında bulunuyor.

Faşist Neo-Nazi grup, doktrinlerinde saldırı düzenleyeceği toplumlar arasında da bir sıralama yaparak yabancı millet mensuplarına açıktan tehditte bulunuyor. Birincil öncelikli saldırı sırasında Araplar, Kürtler, Afganlar, Pakiler; ikincil öncelikli saldırı sırasında Yahudiler, Zenciler, Farslar; üçüncül öncelikli saldırı sırasında ise Ermeniler, Rumlar, Çerkesler ve Arnavutlar yer alıyor.

Operasyonların akşam ve gece yapılmasının önerildiği metinde şiddetin dozunun artırılması, dövmenin ardından silahla yaralamanın gelmesi gerektiği söyleniyor. Grup, bu çağrıdan ötürü her üyesine silah taşımayı zorunlu tutuyor.

Faşist Ataman Kardeşliği grubuna Ukrayna’daki faaliyet yürüten Neo-Nazi grubu Azak Taburu da destek veriyor. Bazı Azak Taburu üyeleri, kollarına Ataman Kardeşliği armasını da yapıştırıyor. Daha önce hesapları kapatılan grup hakkında emniyet birimleri de çalışma yürütüyor.

Ataman Kardeşliği üyesi olduğunu belirten hesaplar, sosyal medyadan Zafer Partisi’nin sığınmacı karşıtı politikalarına destek de veriyor. Faşist grubun üyeleri, sosyal medyada Zafer Partisi’ne tepki gösterilen paylaşımlara karşı da destek amaçlı kampanya yürütüyor.

Grubun partileriyle ilgisi olmadığını açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Ataman Kardeşliği hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklamıştı.

# türkiye # Ukrayna # silah # kampanya # mülteci # aydınlık # Partisi # sığınmacı # nazi