Sergey Lavrov: ''Ukrayna tavır değiştirdi''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna harekatının dünyayı Batı'nın yeni sömürgeci baskısından kurtarma sürecine katkı sunduğunu söyledi. Müzakerelere de değenin Lavrov, "Kiev tutumunu değiştirmeseydi, müzakerelerde bir sonuca ulaşılabilirdi" dedi.

Rusya, Ukrayna ordusuna ait 142 uçak, 112 helikopter ve 2 bin 656 tank ve zırhlı aracı yok edildi. Harekat devam ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin'in Xinhua haber ajansına konuştu. Lavrov, Ukrayna'daki özel operasyonunun dünyayı Batı'nın yeni sömürgeci baskısından kurtarılmasına katkısı olduğunu belirtti.

Rus dışişleri bakanı, iç ve dış politikada bağımsız tutum sergileyen ülkelere Batı tarafından baskı uygulandığını söyledi. Lavrov, NATO’nun operasyonun siyasi anlaşmalar doğrultusunda sona ermesini engellemek için her şeyi yaptığını belirtti.

Polonya ve diğer NATO ülkeleri üzerinden Ukrayna'ya silah gittiğini hatırlatan Lavrov, ABD ve Avrupa Birliği'nin son Ukraynalı kalıncaya kadar Rusya ile savaşmak niyetinde olduğunu belirtti.

Müzakerelere de değindi Rusya Dışişleri Bakanı. Ukrayna tarafının dürüst davranmadığını söyledi. "Kararlaştırılan maddelere bağlı kalınsaydı önemli sonuçların elde edilmiş olunacaktı" dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de Rusya ile müzakerelerin tamamen durdurulması konusunda yüksek risklerin olduğunu belirtti.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # haber # avrupa # nato # avrupa birliği # vladimir putin # rus # son # dışişleri # Zelenskiy # Volodimir Zelenskiy