Dünya Kudüs Günü İran'da kutlandı

İran, Dünya Kudüs gününde ABD ve İsrail'e meydan okudu. Başkent Tahran'da gerçekleşen gösterilerde Tel Aviv ile normalleşme sürecine giren körfez ülkelerine tepki vardı. Yürüyüşe katılan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'da İsrail'e tepki gösterdi. Abdullahiyan, "Siyonistler “Nil’den Fırat'a” hayallerini gerçekleştirmeyi düşünüyorlardı, ancak Direniş buna engel oldu." dedi.

İran, Dünya Kudüs Gününde ABD ve İsrail'e meydan okudu.

Meydanları dolduran on binlerce İranlı özgür Kudüs için mücadele yeminlerini tazeledi.

Başkent Tahran'da düzenlenen gösterinin ardından Cuma Namazı öncesi konuşan İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Beyaz Sarayı bugün güvenlik açısından güçsüz ve bir örümcek yuvasına benzetti.

ABD'nin artık İsrail'i savunamadığını vurgulayan Tümgeneral Selami, “Siyonist Rejim, kendini yok etmek için gerekli koşulları sağlıyor” dedi.

Dünya Kudüs Günü yürüyüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İran Dışişleri bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan önemli mesajlar verdi.

"Siyonist Rejim’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını şiddetle kınıyoruz" diyen İran Dışişleri Bakanı İsrail'in durdurulması için uluslararası arenadaki girişimlerine dikkat çekti:

- İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri’ne ve bazı İslam ülkelerinin dışişleri bakanlarına acil bir zirvenin yapılması için çağrıda bulunduk. Bu zirve gelecek hafta İslam ülkelerinin büyükelçileri ve özel temsilcilerinin katılımıyla Cidde’de düzenlenecek.Bizim diplomatlarımız 3 aydır Cidde’de İİT nezdinde bulunuyor. İran İslam Cumhuriyeti bu zirvede aktif rol oynayacak. Umarım bu zirve dışişleri bakanları düzeyinde de gerçekleşir. Müslüman ve hatta gayrimüslim ülkelerin bazı dışişleri bakanları ile temas halindeyiz ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Siyonist Rejim suçlarına karşı direnmesinin büyük önemini vurguluyoruz.

Direniş güçlerinin İsrail'e karşı önemli operasyonlara imza attığının altını çizen İranlı bakan, İsrail'in bölgeyi bölme amaçlarına ulaşamayacağına dikkat çekti:

- Siyonistler “Nil’den Fırat’a” hayallerini gerçekleştirmeyi düşünüyorlardı, ancak Direniş buna engel oldu. Filistin, Lübnan ve bütün İslam dünyasındaki direnişin büyük şehitlerini özelliklede de Kudüs şehidi General Kasım Süleymani’yi saygıyla anıyoruz. İnşallah Kudüs’te beraber namaz kılacağız.
# abd # iran # israil # güvenlik # filistin # Cuma # oldu # Kudüs # dünya # Beyaz Saray # iran devrim muhafızları # dışişleri # Süleymani