ABD'nin PKK'ya yardımı ifşa oldu

Sırada Türkiye’nin strateji düşmanının ABD olduğunu gösteren bir haber var. Türk Ordusu Irak ve Suriye’nin kuzeyinde PKK ve PYD’yi tepelediği bir anda ABD, terör örgütüne sahip çıktı. PKK/PYD’ye ağır silahlar, eğitim ve istihbarat desteği veren ABD, şimdi de terör örgütü safına 3 bin 500 kişiyi katmayı planlıyor.

Irak’ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit harekatı ile aynı anda Suriye’de yürütülen nokta operasyonların PKK’ya verdiği ağır kayıplar üzerine ABD yeni planları devreye aldı. ABD, Suriye’deki PKK saflarına 3 bin 500 kişi daha katmaya hazırlanıyor.

Pentagon, 813 milyar dolarlık 2023 yılı savunma bütçesinin gerekçesini açıkladı. Savunma bütçesinin 183 milyon doları Suriye’de ABD destekli gruplara ayrıldı. Yayınlanan belgelerde Pentagon’un 2023’te, hapishane korumaları dahil 3 bin 500 kişiyi daha PKK saflarına katmayı planladığı ortaya çıktı. Böylece Suriye’de Pentagon bütçesinden maaş alanların sayısının 16 binden 19 bin 500’e çıkacağı belirtildi.

PKK/PYD ile Mugavir et-Tavra örgütlerine verilecek 183 milyon dolarlık desteğin 32,1 milyon dolarının eğitim ve teçhizat, 57,4 milyon dolarının lojistik destek, 71,4 milyon dolarının maaş, 15,3 milyon dolarının altyapı harcamaları, 7,5 milyon dolarının ise idame için kullanılacağı kaydedildi. Suriye’deki iki örgüte silah olarak 4 bin Kalaşnikof, 100 Doçka ve 432 PKM tipi makineli tüfek verileceği belirtilen belgelerde, örgütlere 3 milyon 439 bin dolar değerinde aralarında el bombalarının da bulunduğu çeşitli mühimmat verileceği bilgisi de yer aldı.

# abd # türkiye # pkk # suriye # pyd # terör # terör örgütü # dolar # savunma # pentagon # bütçe # Keles