Alevileri İslam'dan koparma projesi

Avrupa, Alevileri İslam’dan ve Türk milletinden koparmak için çalışıyor. Avusturya Devletine Alevileri bir “din topluluğu” olarak kabul ettiren Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu, şimdi de ‘İslâm dışı Aleviliği’ okul müfredatına sokmayı hedefliyor.

Avrupa’da devletlerin 30 yılı aşkın süredir yatırım yaptığı, Alevi yurttaşlarımızı İslam’dan ve Türk milletinden koparma girişimleri hız kazandı. Avusturya’da devlet Aleviliği İslamiyet dışı bir inanç olarak tanımladı. Yeni girişim ise okullarda “İslâm dışı Aleviliği” müfredata dâhil etmek.

Avusturya Devletine Alevileri bir “ din topluluğu” olarak Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu kabul ettirdi. Avusturya Devleti, Aleviliği ‘kendine özgü bir inanç’ olarak tanımladı. Alevi yurttaşlarımızı Türk milletinden koparma girişimlerinde rol alan Alevi Birlikleri Federasyonu, Avusturya’nın aldığı kararı dünyada bir ilk olarak duyurdu.

Viyana’da açıklama yapan Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu Başkanı Özgür Turak, yeni hedeflerinin Aleviliğin bir din olarak okul ve üniversitelerde ders olarak okutulması olduğunu ilan etti.

SETA'nın ‘ PKK'nın Avrupa Yapılanması’ çalışmasında Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun da adı geçiyor. Alevi Birliklerinin Federasyonu’nun PKK’nın çatı örgütü ‘Demokratik Güç Birliği’ platformu üyesi olduğu belirtiliyor. Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun seçimde HDP’yi desteklediği ve oy verme çağrısı yaptığı da biliniyor.

Avusturya Devletinin Aleviliği İslam dışı inanç olarak kabul etmesi kararında dolayı Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’nu ilk kutlayan da PKK’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki uzantısı HDP oldu. Meclis’te konuşan HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, “Alevilik Avusturya’da kendine özgü bir inanç olarak tanınmıştır. Bu karar Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun iradesinin zaferidir” dedi.

Fransa ve Danimarka’da da Aleviliği İslam dışı bir inanç olarak kabul ettirme çalışmaları yürütülüyor. Bu faaliyetleri de Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu ile Danimarka Alevi Birlikleri Federasyonu yapıyor. ‘İslâm dışı Alevilik’ projesi ile ilgili Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nde de bir karar alınmıştı.

Türkiye’de de bazı Alevi-Bektaşi derneklerinde Almanya ve Avusturya’dakine benzer eğilimler olduğu biliniyor. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçen yıl 23 Nisan’da çocuklara gönderilen dergide Aleviliği ayrı bir din gibi algılanacak şekilde resmetmişti. Skandal tasvire Alevi kanaat önderleri tepki göstermişti.

# istanbul # chp # türkiye # pkk # açıklama # türk # avrupa # oldu # avusturya # İslam # din # Alevi