''Aktif vaka sayısı düşüyor''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan aktif vaka sayılarıyla ilgili güncelleme geldi. Sistemde yaşanan senkronizasyon hataları nedeniyle rakamlarda hata olduğunui belirten Koca, toplam aktif vaka sayısı'nın 17 bin 259 olarak güncellendiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Covid-19 vaka sayılarına ilişkin açıklama yaptı.

Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Covid-19 verilerinin tutulduğu sistemler arasında, 14 Nisan'dan beri senkronizasyon hatalarının yaşandığını söyledi. Aktif vaka sayısının matematiksel olarak mümkün olmayacak şekilde eksiye düşmesi sonucu fark edildiğini belirten Koca, problemin çözüldüğünü, toplam aktif vaka sayısı'nın 17 bin 259 olarak güncellendiğini açıkladı.

İyileşen sayılarının yeni vakaların üzerinde olduğu bilgisini aktaran Koca, "Aktif vaka sayısı düşüyor. Hastalarımıza tekrar geçmiş olsun diyoruz. Durumu daha ağır ve Kovid-19'la savaşta bizi başarısız gösterecek bilgi kırıntılarına bile maalesef hastalık derecesinde takıntılı olanlara da şifa diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, çocuklarda aşılamanın önemine vurgu yaptı. "Aşıları yaptırılmamış çocuk bundan zarar görmemişse, şansı; bulaşıcı hastalığı olan kişi veya taşıyıcılarla temas etmemiş olmasıdır. Çocukluk çağı aşıları, söz konusu bulaşıcı hastalıklar ortadan kalkmadıkça uygulanır. Risk ağırdır, gelir çocuğunuzu bulabilir." uyarısında bulundu.

Öte yandan Osmaniye'de vaka sayısı sıfırlandı. Vali Erdinç Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün koronavirüs vakamız 'sıfır'. Tebrikler Osmaniyem. Hep bugünü bekledik. O gün bugünmüş. Mücadele veren herkesi yürekten kutluyorum" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın tablosuna göre; Osmaniye, yüzde 89,4 oran ile Türkiye'de 18 yaş ve üstü nüfusta en az iki doz aşı yaptıranların oranının en yüksek olduğu il.

# sağlık # türkiye # açıklama # koronavirüs # sağlık bakanı # fahrettin koca # medya # koca # Fahrettin