Bayram öncesi gıda denetimleri arttı

Ramazan Bayramı öncesi Türkiye genelinde gıda denetimleri sıklaştırıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri, Ankara’da 25 ilçede 320 gıda kontrol görevlisiyle denetim yapıyor. Denetimlerde özellikle tatlı, şekerleme, lokum, kuruyemiş gibi gıda ürünlerinden numuneler alındı.

Ramazan Bayramı öncesi gıda denetimleri artırıldı.

Türkiye genelinde yapılan gıda denetimlerinde adreslerden birisi Ankara oldu.

Denetimler çerçevesinde ürünlerin son tüketim tarihi, katkı maddeleri, taklit, tağşiş ve hijyenik şartlara uygunluğuna bakılıyor. Denetimlerde açıklama yapan Ankara İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, merdiven altı üretim yapan yerlerde gıda satışına izin vermeyeceklerini vurguladı.

- Eğer Türk Gıda Kodeksi'ne aykırılık görülürse 41 bin liralık ceza kesilecek. Bayramda da nöbetçi ekiplerimiz çalışmalarına devam edecek.
- Ankara'da 25 ilçede 320 gıda kontrol görevlimizle gıda üretim ve satış yerlerinde denetim yapıyoruz.
- Özellikle bayram öncesi tüketimi artan unlu mamuller başta olmak üzere tatlı, şekerleme, lokum, kuruyemiş gibi ürün gruplarında yoğunlaştırılmış bir denetim gerçekleştiriyoruz. Hangi maddelerin üretim sürecine dâhil edildiğine ilişkin denetimler yapıldı. Ürünlerin etiket bilgileri kontrol edildi. İşletmede hijyen noktasında büyük bir problem olmadığını gördük.
- Ruhsatsız, işletme kayıt ve onay belgesi olmayan yerlerde ürün satışına müsaade etmeyeceğiz. Bu konularla ilgili vatandaşımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaşırsa Bakanlığın 'ALO 174' hattına veya doğrudan il ve ilçe müdürlüklerimize müracaat edebilir.

Korkmaz, Ankara’da yıl içinde yaklaşık 32 bin 500 gıda denetimi yaptıklarına da dikkat çekti:

- Ramazan ayı içinde de 7 bin 500 denetim gerçekleştirdik ve 1000 olumsuzluk tespit ettik. Yıl boyunca gıda güvenilirliği konusunda denetimlerimiz devam edecek.
# ankara # türkiye # türk # oldu # üretim # Denetim # Tarım # ramazan