Bakan Koca'dan normalleşme sinyali

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgında yeni döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bursa ve Sakarya ziyaretlerinin ardından Adıyaman’a giden Bakan Koca, Bilim Kurulu Toplantısı öncesi maskesiz günlerin sinyalini verdi. ''Bayramı bayram gibi kutlayacağız. Eski günlerimize döneceğiz.'' Dedi.

Vaka sayısı giderek azalıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan, salgında yeni döneme ilişkin önemli açıklamalar geldi.

Bakan Koca, ''Bayramı bayram gibi kutlayacağız. Eski günlerimize döneceğiz. Kısıtlamanın daha çok olmadığı döneme inşallah geçiyoruz.'' Dedi.

Adıyaman’ı ziyaret eden Bakan Koca, tıpkı eski günlerdeki gibi maske takmadan vatandaşlarla tokalaştı ve öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Bakan Koca yine de maskenin önemini vurguladı. Koca, ''2.5 yıllık zaman dilimi bize üst solunum yolu enfeksiyonlarının bulaşmasını maskenin önemli oranda önleyebildiğini gösterdi. Salgın sonrası normal dönemde de bu olmalı.'' İfadelerini kullandı.

Salgına karşı iki silahı hatırlatan Sağlık Bakanı, hem aşı, hem de ilacın varlığıyla iki güçlü silahımız var. Bu dönemi bundan sonra daha kolay geçirebiliriz diye düşünüyoruz.'' diye konuştu.

# sağlık # pandemi # koronavirüs # bayram # aşı # fahrettin koca # Maske # salgın # blim kurulu