Maske zorunluluğu kalkıyor mu?

Azalan vaka sayılarıyla birlikte maske takma zorunluluğunun devam edip etmeyeceği merak edilen konular arasında yer alıyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü'den maske kullanımıyla ilgili bir değerlendirme geldi. Özlü, bireysel tedbirlerin devamına işaret etti.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında maske kullanımına devam edip edilmeyeceği merak konusu. Vatandaşın gözü Bilim Kurulu toplantısında.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Kovid-19'la mücadelede gelinen son durumu değerlendirdi. Kısıtlamaların artık söz konusu olmadığını belirten Özlü, yine de bireysel tedbirlerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Özlü, havalandırması yeterli olmayan ortamlardan uzak durulması ve kalabalık ortamlarda maske takılması gerektiğini belirtti.

Maske zorunluluğuyla ilgili de değerlendirme yapan Özlü, açık havada maske kullanımının bir anlamı kalmadığını ancak riskli gruplarla karşılaşma durumunda maske kullanılmasının gerektiğini belirtti.

Özlü; 65 yaş üzeri, kronik hastalığı olanlar ya da bağışıklığı baskılanmış bir hastalığı olanlarda hala hastalığın ağır ve ölümcül sonuçlar doğurabileceğini hatırlattı.

# sağlık # pandemi # koronavirüs # sağlık bakanlığı # Maske # Bilim # salgın # son # Bilim Kurulu # maske zorunluluğu