Neden Avrupa ‘Alevisever’ oldu?

Almanya ve Avusturya'nın ‘İslam dışı Alevilik’ projesine 12 Alevi kuruluşundan daha tepki geldi. Açıklamada "Neden Avrupa ‘Alevisever’ oldu? Aslında temel amaç Türk toplumunu parçalamak, birbirine düşürmek" denildi.

Almanya ve Avusturya'nın ‘ İslam dışı Alevilik’ projesine 12 Alevi kuruluşundan daha tepki geldi. Açıklamada "Neden Avrupa ‘Alevisever’ oldu? Aslında temel amaç Türk toplumunu parçalamak, birbirine düşürmek" denildi.

Almanya ve Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonlarının bölücü çıkışına, 12 Alevi kuruluşu daha karşı çıktı.

Avrupa’da Alevileri Türk milletinden koparmak için devreye sokulan ‘İslâm dışı Alevilik’ projesine Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti’nden sonra Avusturya da katılmıştı. Alevilik İslâmiyet’in dışında ayrı bir inanç olarak tanınmak istenmişti.

250 Alevi kuruluşu cuma günü İstanbul’da ortak açıklamayla tepki göstermişti. Son olarak 12 Alevi kuruluşu daha tepki gösterdi.

12 Alevi kuruluşunun yayınladığı bildiride Avusturya’daki gelişmelerin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

- Atalarımızdan öğrendiğimiz üzere Alevilik, İslam’ın özüdür ve başka bir Alevilik de yoktur. Allah’sız, Muhammed’siz, Ali’siz, Hz. Fatıma’sız, Ehlibeyt’siz, On İki İmam’sız bir Alevilik düşünülemez. Aleviliği, İslâm dairesinden koparmaya çalışan bu sapmalar er geç tarihin çöplüğüne yuvarlanacaktır.

12 Alevi kuruluşunun açıklamasında Avusturya Alevi Birlikleri Federasyonu'na sert ifadeler yer aldı. Alevilerin sorunlarının uluslararası güçlere dayanılarak ele alınması ‘işbirlikçilik’ olarak nitelendi.


- Aslında, bu gelişmeleri; yönlendirme, görevlenme, işbirlikçilik şeklinde değerlendirmeli. Bu yönde de kamuoyunu bilgilendiriyor ve siyasi otoriteleri de uyarıyoruz. Neden Avrupa ‘Alevisever’ oldu? Aslında Türk toplumunu, Alevi-Sünni, olabildiğince parçalamak, birbirine düşürmek temel amaçtır. Avrupa, Anadolu gibi müstesna bir coğrafyanın, İslam/Türk toplumunun elinde olmasını hiçbir zaman hazmedemedi.

Bildiriye 300’e yakın Alevi dedesinin oluşturduğu Ocakzadeler Meclisi öncülük etti. Ocakzadeler Meclisi Sözcüsü Ali Timurtaş Özmen, Alevilere yönelik bölücü girişimlere karşı devleti göreve çağırdı. Ülkenin hiçbir sorununu emperyalistlere meze etmeyeceklerini belirtti.

# istanbul # almanya # ulusal kanal # türk # avrupa # oldu # son # avusturya # islam dışı alevilik