Vatan Partisi Zelenski'nin açıklamasına yanıt verdi

Ukrayna Devlet Başkanı Vlodomir Zelensky’nin Rus turistlerin Türkiye’ye gelmesine yönelik açıklamalarına Vatan Partisi’nden tepki geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serhan Bolluk, “ Zelenksy’nin tehditleri boştur, koftur. Rus turistler Türkiye’ye gelecek” dedi. Bolluk, Zelensky’nin tehditlerinin Türkiye’nin iki taraflı tutumundan kaynaklandığını söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Türkiye turizmini hedef alan ifadelerin Vatan Partisi tepki gösterdi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serhan Bolluk konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bolluk şu ifadeleri kullandı:

- Burada asıl sorulması gereken soru, Zelenski’nin bu tehdit etme cürretini nereden aldığı sorusudur. Böyle baktığımızda hükümetin izlediği iki tarafı da idare etme politikalarının büyük sorun oluşturduğunu görüyoruz. Karşımızdaki kuvvet yani Atlantik merkezindeki ABD, sizin izlediğiniz bu idare-i maslahatçı politikalardan anlamaz. Bakınız Rusya tarafı Türkiye’ye karşı son derece hazımlı ve olgun bir tavır gösteriyor, bu haklılığından kaynaklanıyor.
- Meselenin çözümü basittir. Böyle tehditlerle karşı karşıya gelmemek için bir an evvel bu 2 tarafı da idare edeceğim politikasından vazgeçmek gerekir. Tabii Zelenksy’nin tehditleri boştur, koftur. Rus turistler Türkiye’ye gelecek. Burada önemli olan Türkiye gibi büyük bir devletin böyle bir aşağı görmeyle karşılaşmaması meselesidir. Zelensky’nin tavrı önemli bir derstir. Bu dersin bir an evvel çıkartılması gerekmektedir.
# abd # türkiye # rusya # Ukrayna # vatan partisi # Vatan # son # Zelenski