ABD büyükelçisine diplomasi dersi

Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği, ABD Büyükelçisi Geoffrey Pyatt’ın Türkiye karşıtı açıklamalarına yanıt verdi. Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Pyatt'ın kendi ülkesinin pozisyonunu unuttuğu, Yunanistan'ı daha çok benimsediği belirtildi.

Ankara, Washington'a diplomasi dersi verdi. ABD'nin Atina Büyükelçisi'nin Türkiye karşıtı açıklamalarına Türk Büyükelçiliği yanıt verdi. ABD büyükelçisinin Yunanlaştığı kaydedildi.

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği sosyal medya hesabındandan ingilizce iki cümle yayınlandı. ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt’ın isminin verilmediği açıklamada, elçiye Yunan değil Amerikalı olduğu hatırlatıldı.

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği’nin yayınladığı mesaj 1 Mayıs tatiline rağmen Yunan medyasının dikkatinden kaçmadı. Haber sitelerinde mesaja, “Türkiye’nin Pyatt rahatsızlığı”, “Türkler, ABD büyükelçisine kızdı” gibi başlıklarla yer verildi.

Yunanistan'da 5.5 yıllık görev süresini tamamlayan ve ülkesine dönme hazırlıkları yapan ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt, ABD'nin Ege Adaları’nı Yunanistan’ın bir parçası olarak tanıdığını açıklamıştı. Yunanistan’ın uluslararası anlaşmalara aykırı olarak Ege Denizi’ndeki bazı adaları silahlandırmasına karşı çıkan Türkiye’ye de tepki göstermişti.

# abd # ankara # türkiye # yunanistan # türk # haber # büyükelçi # Atina # 1 mayıs # Geoffrey Pyatt