Donanmaya bayram hediyesi

Donanma için geliştirilen hava savunma sistemi Gökdeniz, son atışlı testini başarıyla tamamladı. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Gökdeniz’in bu yıl içinde İstanbul fırkateynine entegre edileceğini açıkladı.

Gökdeniz, yüksek hızlı hedefi başarıyla imha etti.

Türkiye, savunma sanayisi alanındaki çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Donanma için geliştirilen yakın hava savunma sistemi Gökdeniz, gemi üzerindeki son atışlı testini baraşıyla tamamladı.

Gökdeniz’in test görüntülerini paylaşan Savunma Sanayisi Başkanı İsmail, yeni hava savınma sisteminin bu yıl içinde İstanbul firkateynine entegre etmeyi planladıklarını açıkladı.

Gökdeniz, donanmanın yakın hava savunma sistemi ihtiyacını karşılamak üzere ASELSAN tarafından geliştirildi. Temel alt bileşenlerinin tümü yurt içinde üretildi.

Tehdidi otomatik olarak takip ve imha yeteneğine sahip Gökdeniz, başta anti-gemi füzeleri olmak üzere insansız hava araçları, uçaklar ve helikopterler gibi geniş bir tehdit kümesine karşı gemilerin savunulmasını sağlıyor.

Gökdeniz'in önemli bir yeteneği de otomatik şeritsiz mühimmat besleme mekanizması. Bu mekanizma sayesinde sisteme iki veya daha fazla tip mühimmat aynı anda yüklenebiliyor ve istenen tipte mühimmat operatör tarafından seçilerek kullanılabiliyor.

# istanbul # ASELSAN # türkiye # donanma # deniz kuvvetleri # savunma # son # Savunma Sanayii # gökdeniz