''Üretenler İktidara, Öncüler Vatan Partisi'ne''

Vatan Partisi İşçi ve Sendika Bürosu, 1 Mayıs Emekçi ve İşçi Bayramı’nda kamuoyuna bir bildiri sundu. Bildiride sendikal örgütlenmenin önlenmesine karşı mevzuatta değişiklik yaparak caydırıcı cezalar getirilmesi gerektiği belirtildi. Köklü çözümün üretim devrimi olduğunun vurgulandığı bildiride işçilere bir çağrı da yapıldı. Bildiride “Üretenler iktidara, öncüler Vatan Partisi’ne” denildi.

Vatan Partisi, 1 Mayıs Emekçi ve İşçi Bayramı’nda işçilerin sorunlarına çözüm önerilerini sundu.

Vatan Partisi İşçi ve Sendika Bürosundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- Yeni bir dünya kuruluyor. Tek kutuplu dünya sona eriyor. Bağımsızlıkçı, kamucu, paylaşmacı siyasal ve ekonomik ortam Asya’dan yükseliyor. Bu sancılı süreçte ülkemizi ve bölgemizi hedef alan emperyalist tehditler ve zorlukları artırıyor. Ancak zorluklarla birlikte yeni fırsatlar ve olanaklar da önümüze çıkıyor.

Vatan Partisi İşçi ve Sendika Bürosu, 1 Mayıs nedeniyle bir bildiri yayınladı. Bildiride işçi sınıfının ezici çoğunluğunun örgütsüz olduğuna dikkat çekildi. “Sendikalı işçi sayısı resmi kayıtlara göre ancak yüzde 14’tür. Gerçekte ise yüzde 8’i geçmemektedir” denildi. Çözüm önerileri sıralandı:

- Bu tablo asla kabul edilemez! Sendikal örgütlenmeyi engellemede en çok başvurulan yöntem, sendikalaşmaya öncülük eden işçileri işten atmak, böylece bütün işçiyi de tehdit altında tutmaktır. İlgili mevzuatta bir değişikliği yaparak, sendikalaşma nedeniyle işten atmaya caydırıcı yaptırım getirmek ve bunu hayata geçirecek önlemleri saptamak etkili bir çare olacaktır. Ayrıca sendikal örgütlenme süreci içinde işkolu değişikliği de yapılmamalıdır.

Vatan Partisi’nin bildirisinde 1980 sonrasında gelen ve işçiyi, üreticiyi kambur ilan eden borçlanma ekonomisinin iflas ettiği de belirtildi. Çarenin köklü siyasal önlemlerde olduğu kaydedildi:

- Bugün ekmek teknesini de, bu tekneye emek veren işçiyi de kurtaracak köklü çözüm Üretim Devrimidir! Yani tasarruf, yatırım, istihdam, üretim ve adil bölüşüm! Tarihin getirip önümüze koyduğu bugünkü durumda ve koşullarda bütün halkımız gibi işçi hareketi ve onun örgütlü gücü olan sendikalar da siyasal alana müdahale etmek, bütün güç ve olanaklarıyla Üreten Türkiye’nin kurulması mücadelesinin omuz vermek sorumluluğuyla karşı karşıyadır.)))

Bildiride üretici güçler Vatan Partisi'ne katılmaya davet edildi:

- Türkiye’de Üretim Devrimi Programını yapan ve savunan tek Parti, Vatan Partisidir. Vatan Partisi, yükselen kamucu, üretimci, adil, paylaşmacı Asya Çağının Türkiye’deki öncüsüdür. Milletimize güveniyoruz! İşçi sınıfımıza güveniyoruz! 1 Mayıs 2022’de Vatan Partisi olarak işçi sınıfına ve bütün milletimize çağrımızdır: Üretenler iktidara! Öncüler Vatan Partisi’ne!

# türkiye # asya # üretim # Vatan # işçi # emek # Partisi # 1 mayıs