14 vekilin fezlekesi TBMM'de

HDP'li Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın da aralarında bulunduğu 14 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyaları Meclis’e sunuldu. Karma Komisyon’a sevk edilen fezlekeler arasında dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in de 2 dosyası yer aldı.

14 milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanan fezlekeler Meclis Başkanlığı’na sevk edildi. O isimler arasında HDP’li Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da yer aldı.

Yeni dosyalar arasında PKK’lılarla dağda fotoğrafları çıkan ve dokunulmazlığı kaldırılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında da iki fezleke bulunuyor. Hukuki süreç başlatılan ve Norveç’e kaçtığı iddia edilen Semra Güzel hakkında “yeni deliller mi var” sorusunu akıllara getirdi.

Güzel’in yanı sıra birden fazla dosyası olan başka HDP'lilerin de fezlekeleri Meclis başkanlıı’na sunuldu. HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk'ün 3, HDP Van Milletvekili Tayip Temel'in ve HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun'un da 2 fezlekesi bulunuyor.

HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Nusrettin Maçin hakkında da fezleke hazırlandı. HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, HDP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz ve HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca’nın da dosyaları Meclis’e ulaştı.

Hakkında fezleke hazırlanan HDP milletvekillerinin akrabalarının PKK ile bağlantılı olduğu ya da PKK saflarındayken öldüğü biliniyor.

# chp # pkk # diyarbakır # hdp # tbmm # meclis # batman # milletvekili # şanlıurfa # ağrı # van # Iğdır # norveç # sevk # Nimetullah Erdoğmuş # fezleke # dokunulmazlık # engin altay # Sezai Temelli # Meclis Başkanlığı # Semra Güzel # Remziye Tosun # imam taşçıer # Salihe Aydeniz # berdan öztürk # feleknas uca # Ayşe Sürücü # Tayip Temel # nusrettin maçin # Habip Eksik # Mehmet Rüştü Tiryaki