‘’İBB kadrosunu terör örgütleri görevlendiriyor’’

Teslim olan PKK’lıların ifadelerinde adı geçen o terörist, İstanbul Büyükşehir Belediyesi personeli çıktı. İBB’nin, Şafak Duran’ı, güvenlik soruşturması yapmadan işe aldığı belirlendi. İBB yönetimi, Şafak Duran’ın uluslararası proje kapsamında işe alındığını açıklarken, Vatan Partisi'nden İBB'de yaşananlara tepki geldi.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, PKK’lı bir teröriste, “sosyal çalışmacı” adı altında belediyede kadro vermesi, kamuoyunda tepki çekti.

Eli keleşli terörist personel ile ilgili açıklama yapan İBB yönetimi, Şafak Duran’ın uluslararası proje bazlı görev yapan bir çalışan olduğunu, maaşının Uluslararası Çalışma Örgütü ve Almanya Ulusal İş Birliği Teşkilatı’nca ödendiğini bildirdi.

İBB Sözcüsü Murat Ongun, PKK’lı Şafak Duran’ın gözaltına alınmasının, “İBB ve Başkanına yönelik kumpas” olduğunu savundu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, terörist Şafak Duran’ı işe alırken, arşiv/ güvenlik soruşturması yapmadığı ortaya çıktı.

Adli Sicil Kanunu uyarınca suç kayıtları ancak mahkemece onaylanarak kesinleştirildikten sonra adli sicile işlenebiliyor. Devam eden soruşturma ve kovuşturmalar, sicile işlenmiyor. Bu bilgilerse, ancak bir soruşturmayla bağlantılı olarak Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından istenmesi halinde verilebiliyor.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Şafak Duran için güvenlik soruşturması talebinde bulunmadığı, dolayısıyla da Duran hakkında ilgili mercilerce araştırma yapılmadığı ortaya çıktı. Şafak Duran’ın bazı medya organlarının haberlerinde yer alan Adli Sicil Belgesi’nin ise, e-devlet üzerinden alındığı anlaşıldı.

Vatan Partisi İstanbul İl Sekreteri Okan Özkan, CHP ve Ekrem İmamoğlu'nun yerel seçimlerde HDP ile kurduğu ortaklığın diyetini ödediğini söyledi. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'Nin bir an önce kapatılması çağrısı yaptı:

- FETÖ bağlantılı, PKK bağlantılı isimlerin İBB’YE yerleştirildiğini görüyoruz…
- Belediye yetkililerin attıkları tweetlere bakıyoruz dünkü operasyonla ilgili hala tırnak “terörist” ifadesini tırnak içi kullanıyorlar. Eli silahlı fotoğrafları ortada... PKK’nın doğrudan kamplarında eline silah almış, terörist kıyafetleri giymiş isimlerden bahsediyoruz.
- Ne diyorlar adli sicil kaydı yok. Gerçekte olansa şunu gösteriyor, özellikle İBB’deki bu HDP/PKK yapılanmasından anladığımız şey şu; doğrudan onların referansıyla görevlendirilen bir İBB kadrosu var.
- HDP kesin olarak kapatılmadığı müddetçe, gazi meclisimizden bu PKK mensupları HDP vekilleri temizlenmediği müddetçe daha bizim karşımıza böyle çok isim İBB'den de çıkar Ankara’dan da çıkar. HDP, CHP, İyi parti'nin yönettiği belediyelerden daha çok böyle çıkar. O yüzden burada kesin çözüm budur.
# istanbul # ibb # chp # türkiye # pkk # hdp # İyi Parti # terör # vatan partisi # güvenlik # almanya # terör örgütü # 2021 # BDP # Diyarbakır İl Başkanlığı # okan özkan # şafak duran