“Esnaf olmak cazip hale getirilmeli”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonominin yapı taşının esnaf olduğunu açıkladı. 100’ün üzerinde kaybolmaya yüz tutmuş mesleğin olduğuna dikkat çeken Palandöken, baba mesleğini devam ettirenlerin sayısının yüzde 36’lardan yüzde 11’lere kadar gerilediğini söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, baba mesleğine rağbet edilmediğini ve birçok mesleğin yok olmaya başladığını açıkladı. Ticaretin ve ekonominin temelini esnaf ve sanatkârın oluşturduğunu ifade eden Palandöken, "Ancak günümüzde baba mesleğini icra etme eğiliminde olan genç sayısı azalıyor" dedi.

Palandöken, açıklamasında ekonominin yapıtaşının esnaf olduğunu ve bugün 100’ün üzerinde kaybolmaya yüz tutmuş mesleğin olduğuna dikkat çekti. Konfederasyon Genel Başkanı, açıklamasında, "Baba mesleğini devam ettirenlerin sayısı yüzde 36’lardan yüzde 11’lere kadar geriledi" ifadelerini kullandı.

Bendevi Palandöken, meslek liselerindeki eğitim modellerinin ahilik geleneklerine göre daha fazla yoğunlaşması gerektiğinin de altını çizdi. Genel Başkan, “Üretim kısmından uzaklaştığımız zaman ekonomi de sallantıya girer" uyarısında bulundu.

# türkiye # ekonomi # ticaret # esnaf # bendevi palandöken # Palandöken