Türkiye'nin 4. sondaj gemisi filoya katılıyor

Fatih, Yavuz ve Kanuni'nin ardından Türkiye'nin 4. sondaj gemisi filoya katılıyor. Yeni nesil üstün özellikleriyle dikkat çeken yeni sondaj gemisi, 19 Mayıs'ta Türkiye'de olacak

Türkiye'nin Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük doğalgaz keşfinin ardından keşif için çalışmalarını yoğunlaştıran Türkiye gemi filosuna yeni bir güç daha katıyor.

Hali hazırda 3 derin deniz sondaj gemisi ve 2 sismik araştırma gemisiyle çalışmalar devam ederken, Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi için de geri sayım başladı. Güney Kore'den yola çıkan ve şu an Batı Afrika açıklarında seyrine devam eden gemi, 19 Mayıs sabahı Mersin Taşucu Limanı'na yanaşacak.

7. nesil üstün teknolojilerle donatılan yeni sondaj gemisinde, “Basınç Kontrollü Sondaj” sistemi kullanılıyor..

Gemi, 238 metre uzunluğunda, 42 metre genişliğinde… Maksimum 12 bin 200 metre derinliğe kadar inebilecek yeni nesil sondaj gemisi, 3 bin 600 metre derinliğe kadar işlem yapabilecek.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından geminin teknik özelliklerini paylaştı. Bakan Dönmez, "Karadeniz gazını 2023'e yetiştirmek için 7/24 ter döken tüm çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

# türkiye # afrika # gemi # fatih # batı # enerji # doğalgaz # yavuz # sondaj gemisi # medya # Mayıs # filo # kanuni