Isparta'da 17 böcek türü keşfedildİ

Isparta’da yapılan akademik çalışmalarla 17 böcek türü dünya literatürüne kazandırıldı. Isparta ve Burdur'da akademik çalışmalar yürüten Prof. Dr. Mustafa Avcı 15 yılda 17 böcek türü keşfetti.

Göller Yöresi'nde son 15 yılda 17 böcek türünü Prof. Dr. Mustafa Avcı tarafından bilim dünyasına kazandırıldı.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Isparta ve Burdur'da meşe ormanlarındaki zararlı ve doğaya yararlı böcekler üzerine çalışmalar yürütüyor.

Prof. Dr. Mustafa Avcı, Türkiye'nin büyük bir coğrafyaya sahip olduğunu belirtti.

Dünyada daha önce bilinmeyen ve tanınmayan böcek türlerini de keşfettiklerini vurgulayan Avcı, yurt genelindeki bazı araştırmalarda çeşitli üniversitelerle iş birliği yaptıklarını dile getirdi.

Avcı, çalışmaların daha çok meşe ormanlarında yapıldığını aktararak, genel olarak çürükçül böcekler üzerinde yoğunlaştıklarını ifade etti.

"Bu çalışmalarımız gerek Türkiye'deki uluslararası dergilerde gerekse İtalya, Almanya gibi farklı ülkelerde böcek bilimiyle ilgili yayın yapan dergilerde yayımlandı. Hala tanımlanmamış böcekler üzerinde çalışmalar devam ediyor. Avrupa'da çeşitli ülkelerdeki müzelerdeki uzmanlarla işbirliklerimiz devam ediyor. Paris'te, Prag'da, Londra'da Münih'te farklı müzelerde uzmanlarla iletişim halindeyiz. Yakın zamanda dünya ve Türkiye için yeni böcek türleri keşfetmeyi ümit ediyoruz."

# Isparta # türkiye # burdur # ısparta # almanya # avrupa # dünya # Londra # son # böcek # keşif # mustafa avcı