Sütün litresi 7,50 TL oldu

Yem fiyatları ve girdi maliyetlerindeki artış çiğ süt fiyatlarına da yansıyor. 2021 başında 2 lira 80 kuruş olan çiğ süt tavsiye satış fiyatı, son zamla birlikte 7 lira 50 kuruşa yükseldi. Süt fiyatlarındaki artışın ancak yem fiyatlarındaki düşüş ile sağlanabileceğini söyleyen Ziraat mühendisi Cenk Özdemir, bitkisel üretimin artırılması gerektiğini vurguladı.

Süt fiyatlarındaki artış durmuyor. 2021 başında 2 lira 80 kuruş olan çiğ süt tavsiye satış fiyatı, son zamla birlikte 7 lira 50 kuruşa yükseldi.

Peki fiyatlar neden yükseliyor? Geçen yıl yemin kilosu 130 lirayken bu yıl üç yüz liranın üzerine çıktı. Girdi maliyetlerini karşılayamayan besiciler genç hayvanlarını bile kesime gönderiyor. Hal böyle olunca sütte arz krizi yaşanıyor, fiyatlar artıyor.


Süt fiyatlarındaki artışın ancak yem fiyatlarındaki düşüş ile sağlanabileceğini söyleyen Ziraat mühendisi Cenk Özdemir, bitkisel üretimin artırılması gerektiğini belirtti.


Girdi maliyetlerindeki artışın süt fiyatlarına yansıdığını söyleyen İstanbul Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Demir, hükümete çağrı da bulundu.

# istanbul # üretim # son # ziraat # süt # yem # bitkisel