Rusya saldırıları püskürttü

Rusya, Karadeniz'de Yılan adasını almaya çalışan Ukrayna ordusunu geri püskürttü. Operasyonla ilgili açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bölgede iki gün içerisinde 4 uçak ve 29 insansız hava aracının vurulduğunu duyurdu.

Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı başlattığı operasyon sürerken Ukrayna Karadeniz’deki Yılan adasına saldırı girişiminde bulundu.

Rusya Ordusu bu girişimi anında geri püskürttü. 3 adet Su-24 ve 1 adet Su-27 olmak üzere 4 Ukrayna uçağı ve Mi-8 ile Mi-24 helikopteri vuruldu.

Açıklamayı Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yaptı. Konaşenkov, Ukrayna donanması personeli ile birlikte 3 zırhlı Ukrayna hücumbotunun yok edildiğini kaydetti.

Ayrıca Ukrayna'nın 29 insansız hava aracının vuruldu. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, " Zelenski doğrudan emriyle, ABD ve İngiltere'den danışmanların katılımıyla adayı ele geçirmek için büyük bir provokasyon planlandı. Rus ordusu tarafından engellendi, düşman ağır kayıplar verdi." ifadelerini kullandı.

Konaşenkov, Ukrayna’ya ait bugüne kadar imha edilen sistemlerin sayısını da paylaştı. Konaşenkov, "162 uçak, 124 helikopter, 790 insansız hava aracı, 299 hava savunma füze sistemi, 2 bin 967 tank ve zırhlı araç, 347 çok namlulu roketatar, 1432 obüs ve havan topu, 2 bin 778 özel askeri araç imha edildi.” dedi.

# abd # ingiltere # rusya # Ukrayna # operasyon # karadeniz # Zelenski # İgor Konaşenkov # yılan adası