Göçmenler parmak tanıma sistemi ile gönderilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı’na yeni göç politikasını anlattı. "Göçmenlerin pasaportlarını yırttıkları için sınır dışı edilemediklerini" belirten Soylu'nun parmak tanıma sistemi ile kayıt altına alınacak olan bu kişilerin ülkelerine gönderileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı'na “yeni göç politikası”yla ilgili sunum yaptı. Türkiye Gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre yeni politika 4 başlıktan oluşuyor.

Bakan Soylu’nun düzensiz göçle mücadelede birincil olarak sınır güvenliği, ülke içinde etkin yakalama ve seri işleyen sınır dışı mekanizması tesis edileceğine vurgu yaptığı belirtildi. İçişleri Bakanı, ikinci başlığın uygulandığını söyledi. Soylu, “Düzenli göç alanında, düzenli göç kanallarını ülke kapasitesine ve dinamiklerine uyumlu düzeyde açık tutma politikasını uyguluyoruz.” dedi.

“Uluslararası koruma altında olan sığınmacıların uyumuna insan odaklı yaklaşım sergilediklerini belirten Bakan Soylu, “göçmenlerin vatandaşlarımızla karşılıklı uyumlarının sağlanmasına yönelik adımlar atıyoruz. Stratejimizi belirledik. Gönüllü, güvenli ve onurlu bir şekilde geri dönüşünü sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Soylu, sınır dışı işlemlerinin neden yapılamadığına ilişkin bilgiler de verdi. "Türkiye’ye gelen sığınmacıların pasaportlarını yırttıklarını, bu nedenle sınır dışı yapılamadığını" belirten Soylu, parmak tanıma sistemi ile kayıt altına alınacak olan bu kişilerin tespit edilerek ülkelerine gönderileceğini söyledi.

# türkiye # sınır # göçmen # süleyman soylu # pasaport # kadın # soylu # bakan # yurt dışı # Göç # sığınmacı