Sığınmacı tartışması sürüyor

Sığınmacı tartışması gündemde yerini korurken Ak Parti’den yeni bir açıklama geldi. Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad için “Katil” kelimesini kullandı. Çelik, Esad ile empati kuranları da maşa olmakla suçladı. Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’e de Suriye’deki af kararı soruldu. Ak Partili Aydemir, Suriye'deki genel af kararının "Değerli ve önemli" olduğunu belirtti.

Siyasetin sıcak gündemi hale gelen sığınmacı tartışmasıyla ilgili Ak Parti’den yeni bir açıklama geldi. Çelik, "Cumhurbaşkanımız net bir ifade kullandı, bir gün onurlu bir şekilde dönecekler. Biz bunları katillere teslim edemeyiz. Sadece göndereceğiz diyorlar, karşı tarafta bir katliam makinesi var." ifadelerini kullandı.

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’e de Suriye’deki af kararı soruldu. Ak Partili Aydemir, Suriye'deki genel af kararının "Değerli ve önemli" olduğunu belirtti. Aydemir, şunları söyledi:

"Değerli ve önemli bir karar tabi ki. Bu af diğerlerine göre daha kapsamlı. Umarım bunun bir yansıması olacaktır. Herkese katkı sunarsa insanlar da vatanına yönelecek."

# suriye # esad # Ömer Çelik # sığınmacı # af kararı # İbrahim Aydemir