Mecliste FETÖ tartışması çıktı

Meclis Genel Kurulu'nda Ak Parti ve HDP ile CHP arasında FETÖ tartışması yaşandı. Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, FETÖ destekçilerine tepki gösterdi. Akbaşoğlu'na yanıt HDP'den geldi. CHP de HDP'ye destek için tartışmaya girdi. Sert tartışmada Ak Partili Akbaşoğlu, "Biz FETÖ diyoruz ses HDP ve CHP'den çıkıyor." dedi.

Ak Parti, HDP ve CHP ile FETÖ tartışmasına girdi. Meclis'te gergin anlar yaşandı.

FETÖ'cü suçlamalarına yanıt veren AK Parti terör örgütünün destekçilerine tepki gösterdi. Ak PArti'ye yanıt ise PKK'nın siyasi uzantısından geldi. CHP de tartışmaya HDP'nin yanından dahil oldu.

Genel Kurul’da Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sürdürüldü. Görüşmede Ak Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu söz aldı.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise Akbaşoğlu’nun kendilerini suçladıklarını ifade etti.

Ak Partili Akbaşoğlu ise CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un 2014 yılında ABD’de FETÖ mensuplarıyla çekilmiş fotoğraflarını kürsüden gösterdi.

CHP’li Özkoç da Akbaşoğlu’nun sözlerini inkar ederek hakaret etti.

CHP’li Özkoç’a yanıt Ak Partili Akbaşoğlu’ndan geldi. Akbaşoğlu, "Biz FETÖ diyoruz ses HDP ve CHP'den çıkıyor." dedi. Çıkan tartışmanın ardından oturuma ara verildi.

# chp # abd # fetö # pkk # ak parti # hdp # terör # meclis # türk # oldu # kursu