İran Tacikistan'da İHA üretecek

İran İslam Cumhuriyeti İnsansız Hava Araçları Tacikistan'da da üretecek. İki ülke arasındaki savunma işbirliği anlaşmaları çerçevesinde kurulan İHA üretim tesisi Tacikistan'da açıldı.Tesisin açılışında konuşan İran Genelkurmay başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, "Tacikistan'da İHA fabrikasının açılması ülkelerimiz arasındaki askeri işbirliğinde bir dönüm noktasıdır" dedi.

Asya'nın iki önemli komşu ülkesi savunma sanayinde stratejik bir hamle yaptı.

İran İslam Cumhuriyeti ve Tacikistan arasındaki savunma sanayi anlaşmaları ile İran Tacikitan'da İHA üretim tesisi kurdu.

Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de kurulan tesisin açılışına Tacikistan savunma bakanı Orgeneral Şerali Mirzo ve İran Genelkurmay başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri katıldı.

Tesisin üretime başlamasının stratejik öneme sahip olduğunu dile getiren İran Genelkurmay başkanı, "Bugün müttefik ve dost ülkelere askeri teçhizat ihraç edebilecek durumdayız." dedi.

"İnşallah gelecekte İran ve Tacikistan arasında askeri işbirliğinin daha da armasına tanık oluruz.” diyen Tümgeneral Bakıri, Tacikistan'da üretilecek Ebabil 2 İnsansız Hava Araçlarının tamamen milli imkanlarla geliştirildiğine dikkat çekti.

Keşif gözetleme görevlerine de uyarlanabilen hedef uçağı olan Ebabil 2, görev yarıçapı 100km olan İHA yaklaşık 2 saat uçuş kabiliyetine sahip.

# iran # iha # milli # asya # hedef # Tacikistan # üretim # savunma # Avrasya