"Bir işgal varsa o da Yunanistan'ın işgalidir"

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yunan Başbakan Miçotakis'in ABD Kongresindeki açıklamalarına sert tepki gösterdi. “"Kıbrıs'ta 'işgal' diye bir şey yoktur, bir işgal varsa o da Yunanistan'ın işgalidir." dedi. Onların oyunlarına kesinlikle gelmeyeceklerini vurgulayan Tatar, "bizim arkamızda 80 milyonluk Türkiye var” açıklaması yaptı.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ABD Kongresi’nde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni hedef alan açıklamalarına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar yanıt verdi; “Yunanistan’ın Enosis zihniyetindedir” dedi.

Yunan Başbakan’ın "tek Kıbrıs" çıkışını ABD Kongresi üyeleri ayakta alkışlamıştı. KKTC Cumhurbaşkanı da Kıbrıs'ı Yunanistan'a bağlamanın hayal olduğunu belirtti:

- Kıbrıs'ta 'işgal' diye bir şey yoktur, bir işgal varsa o da Yunanistan'ın işgalidir. Yunanistan, defalarca Kıbrıs'ı işgal etmeye çalıştı. Bütün yapmak istedikleri, Ege Adaları ve Kıbrıs'ı egemenlik alanlarına alarak Türkiye'yi sarmaktı. Büyük Yunanistan hayaliyle Türkiye'yi Anadolu'ya hapsetmek istediler, hala bu hayalleri var.

Federal yapıyı reddeden Tatar, "Bizim Kıbrıs'ta tek istediğimiz ve mücadelemiz, eşitlik temelinde, yan yana yaşayan iki ayrı devlet içindir” dedi ve ekledi:

- Kıbrıs'ta egemenlik temelinde bir anlaşmayla varlığımızı sürdürebiliriz. Onların oyunlarına kesinlikle gelmeyeceğiz. Bizim arkamızda 80 milyonluk Türkiye var. Biz, Anadolu'ya bağlıyız. Miçotakis, nerede konuşma yaparsa yapsın hala Kıbrıs'ın gerçeklerini görmüyor. Yunanistan'ın zihniyeti, hala Kıbrıs'ı Yunanistan'a bağlamak ve Enosis'tir. Bu hayalle bütün dünyayı kandırmaya devam ediyorlar.
# abd # türkiye # yunanistan # cumhurbaşkanı # türk # KKTC # Kıbrıs # Devlet # Biden # ersin tatar # miçotakis