Tehlikenin yeni adı metamfetamin

İçişleri bakanı Süleyman SOYLU gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile buluştu. Uyuşturucu ile mücadelede son bilgileri paylaşan İçişleri bakanı önemli açıklamalar yaptı. Soylu,uyuşturucu,terör ve yasadışı göç ile mücadelede ilgili İran ile işbirliğinin en üst seviyede olduğunu söyledi. İçişleri bakanı, metamfetamin adlı uyuşturucu maddeye de dikkat çekti.

Rakamlar verdi , Türkiyeyi geçiş ve hedef güzergah olarak belirleyen Narkoterör ağı ile mücadeledeki son aşamayı açıkladı.

İçişleri bakanı Süleyman SOYLU gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ile buluştu. Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi temsilcilerin de katıldığı etkinlikte, başarılı bir şekilde devam eden uyuşturucu ile mücadele operasyonlarında gelinen son aşamaya ilişkin önemli veriler paylaşıldı.

"Bataklık Operasyonu" ile uyuşturucu baronlarına vurulan darbeye dikkat çeken Soylu, “BATAKLIK OPERASYONU” 2021 yılında 3.896.719 TL, 2022 yılında ise 20 milyon TL değerinde mal varlığına el konulduğunu söyledi.
Süleyman Soylu ülke geneline yayılan Metamfetamin adlı uyuşturucu maddeye dikkat çekti. Metamfetamin ile mücadele eylem planını başlattıklarını açıkladı. Soylu, şöyle konuştu:

- Bizim şu an en büyük tehlikelerimizden bir tanesi metamfetamin. Metamfetamin ile ilgili, tüm valilerimize, emniyet müdürlüğümüze ve jandarma komutanlığımıza genelge gönderdik, gizli mantığı ile. Bütün detayları anlatan, mücadelenin nasıl olacağını ortaya koyan, kapsamlı bir genelge. Metamfetamini yenersek Türkiye dünyada uyuşturucuya bağlı ölümler konusunda dünyadaki en az ölümü yaşayan ülke olacak.

Suçla mücadelede bölgesel işbirliğine dikkat çeken İçişleri bakanı Süleyman SOYLU , Uyuşturucu, Terör ve yasadışı göç ile mücadelede İran İslam Cumhuriyeti ile işbirliğinin artarak devam ettiğini vurguladı.

ABD'nin işgal döneminde Afganistan'ı uyuşturucu fabrikasına dönüştürdüğünün altını içen Soylu, Taliban yönetiminden uyuşturucu ile mücadelede olumlu sinyaller alıyoruz dedi.


İçişleri bakanı Soylu ABD'nin Rakka'nın terör örgütü PYD'nin eline geçmesi ile birlikte buradaki DEAŞ'lı teröristlerin Çin Halk Cumhuriyeti sınırına taşıdığını belirtti.

İçişleri bakanı, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen kısa adı ASENA olan yapay zeka yazılımı "Analiz Sistemleri Narkotik Ağı" ile de çarpıcı bir bilgi paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki programı için görevlendirilen bir polisin aracının altında C4 tipi patlayıcının ASENA tarafından tespit edilerek önlendiğini açıkladı. ASENA hakkında şunları söyledi:


- Analiz Sistemleri Narkotik Ağı (ASENA) yapay zeka programı, bu bizim yeni çocuğumuz, 52 kilo patlayıcı yakalamıştık, o patlayıcıyı bununla yakaladık. ASENA programı bize alarm üretti, dedi ki ‘burada bir kaçakçılık meselesi var’, biz uyuşturucu için gittik, 52 kilo patlayıcı çıktı.
# abd # ankara # türkiye # erdoğan # terör # milli # cumhurbaşkanı # terör örgütü # süleyman soylu # gazete # televizyon # Ulusal # metamfetamin # narkoterör # asena # güzergah