Batı Akdeniz ihracatta 1 milyar dolar sınırını aştı

Antalya, Burdur ve Isparta’yı kapsayan Batı Akdeniz Bölgesi, ihracatta, yüz güldüren rakamlara ulaştı. 1 milyar doları bulan ihracat rakamlarında yaş sebze ve meyve ilk sırada yer aldı. En fazla ihracat Çin’e yapıldı. Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu, ihracat rakamlarını artırmak için emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı. Maliyet artışına dikkat çeken Çavuşoğlu, üretimin artması için de destek talep etti.

Bölgesel ihracat rakamlarıyla ilgili konuşan Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı;

-Bölgemiz 1 milyar dolarlık sınırı aşmış durumda şuanda. Bu bizim için çok sevindirici oldu.

-Batı Akdeniz ihracatçılarının yüzü gülüyor. Ocak ayından bu yana bölge ihracatı, 1 milyar doları aştı.

Antalya, Burdur ve Isparta illerini kapsayan Batı Akdeniz Bölgesinden dünyanın dört bir yanına ihracat yapılıyor. Salgına ve Rusya'nın Ukrayna'ya operasyon sürecine rağmen ihracatta gelir arttı. Ancak miktar düştü. Bölge ihracatında bu iki ülke kaynak pazarı oluşturuyor.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ümit Mirza Çavuşoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, basın toplantısıyla ihracat verilerini açıkladı. Çavuşoğlu, en fazla ihracat yapılan sektörler hakkında bilgi verdi. İhracatta ilk sırayı Çin'in aldığını söyledi.

Çavuşoğlu, Batı Akdeniz’in ihracatta cari fazla veren bir bölge olduğunu söyledi. Ülke ekonomisi açısından son derece önemli olan ihracatı artırmak için de yoğun çalıştıklarını belirtti.

Gıda fiyatlarındaki artışın ihracat kaynaklı olmadığının altını çizen Çavuşoğlu, arzın artırılması gerektiğini belirtti. Yüksek maliyetlere dikkat çekti. Üretimi artırmak için destek istedi.

# rusya # Ukrayna # antalya # burdur # çin # operasyon # ısparta # ihracat # oldu # son # ülke # Batı Akdeniz