19 Mayıs'ın 103. yılı coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı. Gençlik Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 81ilden gelen gençlerle Ata'nın huzuruna çıktı. Türkiye'nin dört bir yanından Anıtkabir'e gelen yurttaşlar da ellerinde Türk bayraklarıyla Arslanlı Yol'dan yürüdü.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 103. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı.

Kutlamaların en önemli adreslerinden biri Anıtkabir oldu. Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen vatandaşlar Atanın huzuruna çıktı.

Anıtkabir'de ilk tören sabah saatlerinde yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu 81 il ve KKTC'den gelen gençlerle Arslan'lı Yol'da yürüdü.

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Bakan, geleceğin yine gençlerle inşaa edileceğini vurguladı.

- Bir asır önce, hürriyetimiz uğruna mücadele verdiğiniz bu topraklarda, biz de bugün aynı ruhla Cumhuriyetimiz ve istikbalimiz için çalışıyoruz. Türkiye'nin ve gençlerimizin geleceğini yine gençlerle beraber inşa ediyoruz.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'tan da yazılı bir açıklama geldi. Şentop, " 19 Mayıs 1919’daki tam bağımsızlık ruhu, bugün de dipdiri ayaktadır" dedi.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar ve Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay da Ulusal Kanal ekranlarından 19 Mayıs'ı kutladı. Çınar ve Demiralay, "Ya İstiklal Ya ölüm" parolasıyla gençliğin ayakta olduğunu belirtti.

# spor # ankara # atatürk # tören # bayram # samsun # Ulusal # gençlik # milli mücadele # 19 mayıs # anıtkabir # Mayıs # 1919