Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti

Türkiye Polonya'ya vize muafiyeti getirdi. Polonya Cumhuriyeti vatandaşlarına ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanacak. Letonya vatandaşları da Türkiye'ye yapacakları seyahatlerde 180 gün içinde 90 gün vizesiz kalabilecek.

Polonya Cumhuriyeti kimlik kartına sahip kişiler Türkiye'ye, vizesiz seyahat edebilecek.

Polonya Cumhuriyeti'nin kimlik kartı hamili vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanacak.

Ayrıca Letonya vatandaşlarının Türkiye'de vizesiz kalış süresi uzatıldı. Türkiye'ye yapılacak seyahatlerde 180 gün içinde 90 gün vizesiz kalınabilecek.

Letonya Cumhuriyeti'nin umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde, 6 aylık bir dönemde toplam 30 gün olan vizesiz kalış süresi her 180 gün içinde 90 güne çıkarıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci maddesi gereğince verildi.

# türkiye # gazete # Polonya # vize