"Türkiye'nin ABD ve Yunanistan'a vereceği bir yanıt yok mu?"

Vatan Partisi, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i alkışlayan ABD Kongresi’ne tepki gösterdi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, kongreye verilecek tek yanıtın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması için atağa geçmek olduğunu söyledi. ABD Kongresindeki alkışların Türkiye’ye yönelen tehdidin işaret fişeği olduğunu söyleyen Bursalı, Vatan Partisi’nin çözüm önerilerini sıraladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde iki devletli çözüme karşı çıktığı için Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in ABD Kongresi’nde alkışlanmasına Vatan Partisi’nden tepki geldi.
Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, "ABD Kongresindeki manzara, Türkiye için bir kez daha tehdidin kaynağını ve odağını bütün çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Doğu Akdeniz, Türkiye için öncelikli tehdit odağı durumundadır." dedi. Bursalı, şöyle konuştu:

- Miçotakis, Rusya’da bu konuşmayı yapabilir mi? İran Meclisinde Türkiye’yi işgalci ilan edebilir mi? Abhazya’da, Suriye’de, Azerbaycan’da, Türk Cumhuriyetlerinde, Çin’de Türkiye’nin bağımsızlığını hedef alıp dakikalarca ayakta alkışlanabilir mi?


Bursalı, ABD Kongresindeki alkışların Türkiye’ye yönelen tehdidin işaret fişeği olduğunu söyledi. Alkışların önemli olmadığını söyleyen Bursalı, hükümete de seslendi:

DENGE POLİTİKASINA ELEŞTİRİ


- O alkışlar, aynı zamanda hükümetimizin yanlış politikaları için yükseliyor. O alkışlar, Suriye ile işbirliği konusunda adım atmayan, 13 ayrı yerde yerleşim yerleri inşa eden, kanton projeleriyle ABD’ye fırsat veren hükümetimiz için, o alkışlar, Asya’daki yerini sağlamlaştıramayan, mazotu beş kat ucuzlatacak İran’la ABD ambargosunu sürdüren, domatesin biberin fiyatını dahi yükselten meşhur “denge politikası” için geliyor.

Hükümete çağrıda da bulunan Bursalı, “Vatan Partisi olarak soruyoruz: Türkiye Cumhuriyeti aciz mi?” dedi. Bursalı, şunları söyledi:

"TİYATRODUR DEYİP GEÇECEK MİYİZ?"


- Türkiye’nin ABD’ye ve Yunanistan’a vereceği eylemli bir yanıt yok mu? Etrafımızda bize çevrilen namlulara karşı ellerimizi başımızın üstüne mi koyacağız? ABD ve Yunanistan, Türkiye’yi, KKTC’yi, bağımsızlığımızı, şerefimizi hedef alacak ve biz de buna “tiyatrodur” deyip geçecek miyiz?

Vatan Partisi Genel Sekreteri, hükümetin önüne çözümü koyduklarını da kaydetti. Yapılması gerekenleri sıraladı:


- ABD Kongresine verilecek tek yanıt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınması için atağa kalkmaktır! Sürekli tekrarlanan “İki devletli çözüm” söylemi, eğer KKTC devlet olarak tanıtılmazsa, o alkışların arasında kaybolup giden, hiçbir etkisi olmayan, uzay boşluğunda salınan bir laftan ibaret olarak kalacaktır.

Bursalı, "KKTC’yi kim tanır, kim tanımaz sorusu, aynı zamanda dostumuz kim, düşmanımız kim sorusudur.” diyerek şöyle devam etti:


- Türkiye’yi tehdit eden ülkeler KKTC’yi tanımaz ama, Abhazya tanır, Rusya tanır, Azerbaycan tanır, İran tanır, Pakistan tanır, Mali tanır, Cezayir tanır, Suriye tanır!  Abhazya hükümeti, bu bildiri üzerine KKTC Meclisini ziyaret etmek için resmen başvuru yaptı ancak aylar geçti, tek bir yanıt alamadı.
# abd # türkiye # rusya # yunanistan # iran # vatan partisi # türk # tehdit # KKTC # Kıbrıs # hükümet # Doğu Perinçek # Devlet # kongre # Partisi # Özgür Bursalı # kuzey # ambargo # miçotakis # iki devlet # işaret fişeği