Antalya'da Araç Müzesi açıldı

Kepez Belediyesi, bu milli bayramda Antalya’ya Araç Müzesi armağan etti. Eski Dokuma Fabrikası’nın pamuk ambarı, Araç Müzesi’ne dönüştürüldü. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda ziyaretçilere kapılarını açtı. Türkiye’de ilk olan bu özel müze, anıları toplumsal belleğe bir kez daha işliyor.

Her milli bayramda Antalya’ya bir eser kazandıran Kepez Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda da kente Araç Müzesi armağan etti.

Müzede, Nuri Demirdağ’ın ürettiği ilk Türk yolcu Uçağı Nu.D-38’in birebir replikası da bulunuyor. “Al Yazmalım” filminin simgesi kırmızı kamyon, uğruna yollar aştığı sevda ile yeniden dile geliyor. Kentin emektarı araçlar da yüklendikleri hatıralarla ziyaretçileri adeta zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ulusal Kanal’a konuştu. Bu müze ile birlikte DokumaPark’ın alternatif turizm adresi olacağını vurguladı.

Tütüncü, Antalya Araç Müzesi’ni diğerlerinden ayıran temel özelliğe dikkat çekti.

Başkan Tütüncü, ziyaretçilerle birlikte Araç Müzesi’ni gezdi, müzede yer alan otomobil, uçak ve motorların hikâyesini anlattı.

Resmi açılış gününe kadar müze Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri ziyaret edilebilecek. Müze, meraklılarını bekliyor.

# Antalya # atatürk # antalya # kepez # milli # türk # turizm # Ulusal # ilk # Mayıs