Ağrı Dağı Milli Parkı zenginliğiyle cezbediyor

Ağrı Dağı Milli Parkı, zengin florası ve faunasıyla ilkbaharda çok sayıda yaban hayvanı türüne ev sahipliği yapıyor. Milli Park, bölgenin en önemli zenginlikleri arasında yer alıyor.

Ağrı Dağı'nın eteğinden çıkan Karasu Çayı'nın da içinde bulunduğu milli park, sulak alanları, bitki örtüsü ve el değmemiş doğasıyla cezbediyor.

İlkbaharda etkili olan yağışlar ve eriyen karlarla yeşillenen milli park, birçok kuş, sürüngen ile önemli bir bölümü kemirgen olan memeli türünü barındırıyor.

KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, milli parkın Türkiye ve Doğu Anadolu için önemli bir merkez olduğunu söyledi. Çoban, şöyle konuştu:

- Yaban hayvanlarının üreme ve yavru büyütme başarısı doğanın gücüyle alakalı. Bu sene toprak çok iyi yağmur aldığı, karla beslendiği için çok güçlü. Bu çok fazla bitki ve diğer canlıların üremesini arttıracak. Bu da onu takip ederek besin piramidinin en üstüne kadar ebeveynlerin yavrulara bakma kapasitesini arttıracaktır.

Türkiye'nin en yüksek noktası olan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı'nın eteklerini çevreleyen milli park, flora ve fauna açısından bölgenin en önemli zenginlikleri arasında yer alıyor.

# türkiye # milli # Merkez # ilkbahar # zengin # Ağrı Dağı Milli Parkı # bitki örtüsü # flora # sulak alan