HDP-PKK aynı karede

HDP’li iki milletvekili Irak’a gitti, son dönemde PKK ile iyi ilişkiler içinde olan KYB’nin düzenlediği İbrahim Ahmed Ödülleri törenine katıldı. Ne var bunda diyebilirsiniz. Ancak ödüller teröristlere verildi ve HDP milletvekilleri Feleknaz Uca ve Sezai Temelli 'Tahir Zerdeşt' kod adlı Tahir Çelik isimli teröristle aynı karede röportaj verdi.

HDP Milletvekilleri Feleknaz Uca ile Sezai Temelli, son dönemde PKK ile ilişkileri sıkı olan Kürdistan Ulusal Birliği’nin düzenlediği ödül törenine katıldı. İki vekil, PKK’lılarla aynı karede röportaj verdi. PKK'lı terörist Tahir Çelik, röportaj boyunca HDP'lilerin arkasından ayrılmadı.

“İbrahim Ahmed Ödülleri” töreni, Irak’ın Süleymaniye kentinde yapıldı. Törenden görüntüleri PKK yayın organları yayınladı.

Ödül töreni KYB Politbüro Başkanı Azanaz Ehmedbrahim Ehmed’ın konuşmasıyla başladı. Törende terörist Nesrin Abdullah’a 2022 yılı “Yılın Kahramanlık” ödülü verildi. Ödülü veren isim ise Sözde Güney Kürdistan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Bölgesi temsilcisi Evin Siwed'di.

Terör tutuklusu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da ödül verildi. Demirtaş’a verilen ödülü ise HDP Batman Milletvekili Feleknaz Uca aldı.

Süper Haber adlı internet HDP milletvekillerinin röportaj verirken arkalarında duran kişinin PKK’lı terörist Mehmet Tahir Çelik olduğu ortaya çıkardı. Güvenlik birimlerine dayandırılan haberde “Tahir Zerdeşt” kod adını kullanan teröristin 2012 yılında PKK’ya katıldığı belirtildi.

Terörist Mehmet Tahir Çelik’in Irak’ın kuzeyinde Süleymaniye bölgesinde PKK’nın özel kuvvetler yapılanması içinde yer aldığı kaydedildi. HDP’li milletvekilleri ile aynı fotoğraf karesine giren PKK’lının bir dönem terör örgütünün kuryelini yaptığı biliniyor. PKK’lı Çelik’in “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan arananlar listesinde olduğu öğrenildi.

Teröristlere ödül veren organizasyon 2014 yılında da “İbrahim Ahmed Barış Ödülü”nü PKK lideri Abdullah Öcalan'a vermişti.

# pkk # hdp # terör # batman # haber # çelik # Ulusal # teröristler # son # kuzey # Sezai Temelli # kyb