ABD'de Türkiye'nin NATO'dan çıkarılması konuşuluyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde Türkiye’nin NATO ‘dan çıkarılması talepleri konuşulmaya başlandı. National Review (neyşınıl riviıv) isimli dergide, "Türkiye'yi NATO'dan atma vakti" başlıklı bir yazı yayımladı. Yazıda, İsveç ve Finlandiya yerine Türkiye’nin NATO ittifakı dışında tutulmasının tercih edilmesi savunuldu.

Türkiye’nin Amerika Birleşik Devletleri’nin NATO planlarına darbe vurması Washington’da rahatsızlık yarattı. İsveç ve Finlandiya’nın üyeliklerine onay verilmeyeceğinin açıklanmasının ardından ABD’de Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması konuşulmaya başladı.

Yeni Şafak’ın aktardığı habere göre ABD merkezli National Review isimli dergi, "Türkiye'yi NATO'dan atma vakti" başlıklı bir yazı yayımladı. Yazıda, İsveç ve Finlandiya’yı barındıran, Türkiye’yi ise NATO’dan dışlayan görüşlere yer verildi. Makalede İsveç ve Finlandiya yerine Türkiye’nin NATO ittifakı dışında tutulmasının tercih edilmesi savunuldu.

"İsveç ve Finlandiya'yı barındıran ancak Türkiye'yi dışlayan bir NATO, Türkiye'yi içeren ancak İsveç ve Finlandiya'yı dışarıda tutan bir NATO'ya tercih edilir."

Ankara'nın açıkça hedef alındığı National Review’daki yazıda, "Türkiye'nin gitme vakti geldi." ifadesi kullanıldı.

Rusya, NATO’nun doğuya genişlemesini Ukrayna’ya düzenlediği önleyici askeri harekat ile darbe indirdi. Türkiye de ABD’nin İsveç ve Finlandiya’yı NATO’ya alma planlarına karşı NATO’da bayrak açtı. Türkiye iki ülkenin üyelikleri için “hızlandırılmış prosedür” uygulamasını bloke etti. Batı’dan gelen baskılara karşı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da İsveç ve Finlandiya’nın üyeliklerine evet oyu verilmeyeceğini dünyaya ilan etti.

"TÜRKİYE'Yİ NATODAN ATMA VAKTİ" 

ABD'de Türkiye'yi NATO'dan çıkarma görüşleri konuşuluyor. 

# abd # ankara # türkiye # rusya # erdoğan # cumhurbaşkanı # isveç # nato