Bakanlıktan otellere döviz uyarısı

Bazı turizm işletmelerinin döviz bürosu gibi çalışmaya başladığını tespit eden Hazine ve Maliye Bakanlığı, sektör birliklerine uyarı yazısı gönderdi. Yetkisiz olarak dolar alım satımı yapan turizm işletmeleri tespit edildiğinde, tüm faaliyetleri 1 aydan 6 aya kadar, tekrarı halinde ise sürekli olarak durdurulacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı bazı turizm işletmelerinin döviz bürosu gibi çalışmaya başladığını tespit etti. Sektör birliklerine uyarı yazısı gönderdi.

Turizm sektör birliklerine gönderilen yazıda; Yetkili Müessese Faaliyet Belgesi bulunmayan gerçek yada tüzel kişilerin ticari amaçlı döviz işlemi yapamadığının altı çizildi.

Yetkisiz döviz alım satım işleminin yapıldığı ve tespit edildiği takdirde iş yerlerindeki tüm faaliyetlerin 1 aydan 6 aya kadar, tekrarı halinde ise sürekli olarak durdurulacağı bildirildi.

Bakanlık, faaliyet durdurma cezasının, aylar önce rezervasyon yaptıran vatandaşlara ve yabancı turistlere yönelik mağduriyete yol açabileceğine dikkat çekti. Bu durumun yaşanmaması için turizm işletmelerinin uyarılmasını istedi.

# Döviz # ceza # turizm # rezervasyon # işletme