Antalya'da gastronomi atılımı

Turizmin başkenti, yaş sebze ve meyve üretiminin üssü Antalya, gastronomiyle de tanınacak. Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği, çalıştay ile işe koyuldu. Kentin gastronomi merkezi olması için çalışmalar sürüyor. Tüm paydaşlar, hedefe kilitlendi.

Zamanı gelmişti…

Denizi, kumu, güneşi, sahilleri, tarihi, kültürel değerleri, doğal güzellikleri, tarımsal üretimi, sanayisi ve daha nice değeriyle Antalya, Ata’mızın da dediği gibi “Hiç şüphesiz ki, dünyanın en güzel yeri.” Kent, derin mutfak kültürüyle de öne çıkmaya hazırlanıyor.


Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan kentin, gastronominin merkezi olması için de çalışmalara başlandı. Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği, Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının desteğiyle çalıştay düzenledi.

Çalıştayın sonucu rapor haline getirilip ilgili tüm kurumlara ulaştırılacak. Yol haritası belirlenecek. Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği Başkanı Zeki Özen, atılacak adımları anlattı. Özen, şunları söyledi:

"70 YILIN ÜZERİNDE RESTORANLARIMIZ VAR"

- Antalya geniş bir coğrafya ve Antalya’nın çok değerli birden fazla gastronomi ile ilgili birden fazla özelliği var. Burada yerel tatları ele almak çok önemli. Çok değerli, 70 yılın üzerinde restoranlarımız var. Bütün bu restoranlarımızın biraz tozunu alıp, biraz kendilerini parlatmalarını sağlamak. Yeni şef restoranlarla bu şehre gastronomiyle ilgili katarsak bunları geliştirirsek yolumuza herhalde daha sağlıklı şekilde devam edeceğimizi düşünüyoruz.

Yöresel lezzetleri, yerel ürünleri, Akdeniz ve Türk mutfağının eşsiz değerleriyle tanınacak kent, eylül ayında iki festivale ev sahipliği yapacak. Kentte, Uluslararası gastronomi ve Kahve festivali düzenlenecek. Gastronomi alanında çalışmalar hız kesmeyecek.

Antalya Gastronomi Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği, kentte, profesyonellere ve ev kadınlarına yönelik uygulama ve eğitim merkezinin alt yapısını da oluşturdu.

Tarih kadar önemli olan gastronomiyi kentin turizmcileri tanıtım pazarlama stratejilerine aldı. Dernek Başkanı Zeki Özen, hedeflerini Ulusal Kanal’a anlattı.

- Konunun tarafı olduğumuz için Antalya önce gastronomisiyle tanınsın ki, gastronomiye gelenler zaten konaklamalarını yapacaklar. Şehrin bütün birimlerini çalışır hale getirecekler. Hedefimiz bu, inşallah başaracağız.
# antalya # ticaret # türk # turizm # Ulusal # meyve # gastronomi # dernek # sebze