Kahraman şehitlerimize veda

Türkiye kahraman şehitlerini son yolculuğuna uğurladı. Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan Mehmetçikler, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Terörle mücadelenin kahramanları törenlerle ebediyete uğurlandı.

Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında şehit olan 5 asker için ilk tören Hakkari'de yapıldı. Geceyi sınırda geçiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da törene katıldı. Şehit yakınlarıyla görüştü.

Uzman Çavuş Bican Kapılay'ın naaşı memleketi Hatay'ın İskenderun ilçesine uğurlandı. Modern Evler Mahallesi'ndeki babaevinde helallik alındı. Şehidin naaşı Karaağaç Asri Mezarlık Şehitliği'nde ebediyete uğurlandı.

Sözleşmeli Er Celal Tekedereli memleketi Malatya'da toprağa verildi. Yeşiltepe Şehir Mezarlığı'nda öğle vakti tören düzenlendi. Şehit Celal Tekedereli'nin naaşı, top arabasında taşınarak şehitlikte defnedildi.

Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın naaşı, İzmir'deki ailesinin evinden helallik alınmasının ardından memleketi Kütahya'ya uğurlandı.

Pençe-Kilit Operasyonun yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Teğmen Abdulkadir Güler'in naaşı Antalya'ya uğurladı. Akdeniz Üniversitesi Camisi'nde tören yapıldı. Şehidin naaşı Uncalı Kent Mezarlığı'nda bulunan Antalya Garnizon Şehitliği'nde sonsuzluğa uğurlandı. Vatan Partisi Antalya İl Başkanlığı'ndan bazı yöneticiler ve üyeler de törendeydi.

Uzman Çavuş Onur Doğan için Ankara'da tören yapıldı. Törene çok sayıda yurttaş katıldı. Şehidin naaşı, Kızılcahamam'ın Berçinçatak Mahallesi'nde defnedildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Uzman Çavuş Onur Doğan'ın ailesi ile bir araya gelerek başsağlığı diledi.

# mehmetçik # ankara # antalya # milli # şehit # asker # ilk # Partisi # kahraman # memleket # ürkiye # pençe-kilit