MGK'dan yeni harekat mesajı

Suriye'nin kuzeyine olası yeni operasyon, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında masadaydı. Kritik toplantı sonrası açıklanan bildiride operasyonun milli güvenlik güvenlik ihityacı nedeniyle yapılacağı ve Suriye'nin toprak bütünlüğü ile egemenliğini hedef almadığı vurgulandı. Yunanistan’ın ihlalleri, İslam karşıtı eylemler ve Libya’daki seçimler de bildiride yer aldı.

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından bildiri açıklandı.

Bildiride terör örgütlerine karşı yurt içinde ve yurt dışında yapılan operasyonlar hakkında kurula bilgi sunulduğu aktarıldı. Ek tedbirlerin görüşüldüğü belirtilen bildiride Suriye’nin kuzeyine yeni harekat mesajı da verildi. Şu ifadeler yer aldı:

- Güney sınırlarımızın terör tehdidinden arındırılması için hali hazırda icra edilen ve edilecek olan harekatların komşularımızın toprak bütünlüğü ve egemenliğini hiçbir surette hedef almadığı, Milli Güvenlik ihtiyaçlarımızın gereği olduğu belirtilmiş; bu harekatların, komşularımızın da huzur ve güvenliğine ciddi katkı sağlayacağının altı çizilmiştir.

MGK bildirisinin devamında Yunanistan’ın ihlallerine karşı da kararlılık vurgusu yapıldı.

-Uluslararası hukuku ve taraf olduğu antlaşmaları ihlal eden Yunanistan'ın Ege Denizi'nde tedricen artan kışkırtıcı eylemleri ve iş birliği anlayışı ile hareket edilmesi gereken ittifakları istismar etmeye yönelik gayretleri ele alınmış, milletimizin hak ve menfaatlerinin korunması hususundaki kararlı tutumumuzun tavizsiz bir şekilde sürdürüleceği vurgulanmıştır.

Bildiride son dönemde bazı ülkelerde İslam düşmanlığının yeniden yükselişe geçmesinden duyulan endişe belirtildi. Kur'an-ı Kerim'in yakılması ve Türk vatandaşlarının fiili saldırılarla hedef alınmasına varan kışkırtıcı eylemlerin görmezden gelinmemesi konusundaki sorumlulukların ilgili ülkelere hatırlatıldığı da ifade edildi.

MGK bildirisinde, Libya'da sağlanan istikrar ile ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasının ve yeni çatışmalara yol açabilecek adımlardan kaçınılmasının önemi vurgulandı. Halkın beklentileriyle uyumlu şekilde, milli uzlaşı temelinde adil, özgür ve güvenilir seçimlerin tüm Libya sathında düzenlenmesine duyulan ihtiyacın teyit edildiği de aktarıldı.

# libya # yunanistan # suriye # operasyon # terör # milli # cumhurbaşkanı # Yurt # son # İslam # MGK # toprak bütünlüğü # toprak