“Erdoğan NATO'nun problemli çocuğu”

Amerika Birleşik Devletleri’nde Türkiye’nin NATO üyeliği sorgulanmaya devam ediyor. Bu kez de Demokrasileri Savunma Vakfı Başkanı gazeteci Clifford May Türkiye’nin NATO’da en az güvenilir üye olduğunu yazdı. May, “Erdoğan NATO'nun problemli çocuğu” dedi.

Washington'un İsveç ve Finlandiya planına darbe vuran Türkiye'nin NATO'daki yapısı ABD'de tartışılıyor.

Demokrasileri Savunma Vakfı Başkanı Clifford May (kılıfırd mey), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Atlantik İttifakı'na aykırı olduğunu belirtti. Erdoğan'ın 10 yıl önce gelecek olacak çocuğu, Erdoğan için "NATO'nun problemli olmasını yaptı. “Sayın Erdoğan başkalardan da sorunlu bir çocuk yetiştirme geldi” kullanan Mayıs Erdoğan'daki okuyucuyu aktardı, Rusya'dan S-400 aldı ve aldı ve 'nin uçakki YPG askeri harekât yaptı” dedi. PKK /P'ye özek İranlık isteyen Mayıs, “Türkiye ve özerklikten yararlanmalarını” yazdı.

Türkiye'nin NATO'da “en az güvenilen ülke” olduğu kayıtlıen Amerikan Demokrasileri Savunma Başkanı, Türkiye'nin Avrupa ve Orta arasında bir köprü olduğu iddiasının tarihi bir hayal olduğu belirtilmiş.

Finlandiya'nın NATO'ya ataklarına göre Türkiye'nin engel olması de Amerikan National Review, "Türkiye'yi NATO'dan atma" isimli dergi bir makale yayımlandı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye'nin NATO'dan gündemi 2016'dan bu yana tartışılıyor. Nedenlerinin başındaysa Türk Ordusunun ABD'nin Suriye'deki terör koridorunu, Rusya'dan S-400 uzun menzilli hava savunma sistemi, Doğu Akdeniz'deki ABD planlarına karşı Mavi Vatan Stratejisi uygulaması geliyor.

# abd # türkiye # rusya # amerika # erdoğan # pkk # suriye # türk # nato # Hava # Mayıs # NGO